Çiftçi dert yandı: Tanesi 80 TL'lik ürüne 5 TL fiyat biçtiler
Niğde'de çiftçilik yapan Hasan Aydın, tüccarların, pazarda tanesi 80 TL'den satılan karalahanayı (mor lahana) tarlada 5 TL'den almak istediklerini söyleyerek dert yandı.
ABONE OLBursa'nın Nilüfer ilçesindeki semt pazarlarında karalahanın tanesi iriliğine göre, 70 ila 80 TL arasında satılıyor.
-
Niğde’nin Bor ilçesinde bir üretici, tüccarların ürünü kendisinden 5 TL’ye almak istemesi üzerine, pazarda tanesi 80 TL’ye satılan ürünü hasat etmedi ve tarlada bıraktı.
-
Ürün tarladan 5 TL’ye alınırsa, sofraya ulaşana kadar fiyatı yaklaşık 16 kat artmış oluyor.
5 TL FİYAT BİÇİLİNCE ÜRÜN TARLADA KALDI
Niğde'nin Bor ilçesi Sinandı bölgesinde 25 dönüm alanda satılamadığı için tarlada kalan ve çürümeye başlayan karalahananın üreticisi Hasan Aydın, tanesi 5 lira verdikleri için anlaşamadığını söyledi.
Toplaması, nakliyesi gibi maliyetler de eklendiğinde 5 TL'den kendisine fayda sağlamayacağını dile getiren Aydın, "Nakliyesini, işçiliğini kurtarmadığı için kesmedik. Ondan sonra da böyle kaldı." ifadesini kullandı.
Aydın, bankadan çektiği krediyi ödeyemediğini, binlerce dönüm ürününün çöp olduğunu, tarladan bir liralık bile satış yapamadığını kaydetti.