Erkek ve kadınlara saç ekimi uyarıları

Medicine Hospital Saç Ekim Koordinatörü Görkem Vural, "Saç ekiminde en önemli kriter; saç ekimi yapılacak alanla saçın alındığı alanın bir birine orandır." dedi, saç ekimi ile ilgili uyarılarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2013 15:53 GÜNCELLEME 05.06.2013 16:02 Cilt Bakımı
Erkek ve kadınlara saç ekimi uyarıları

 Tüm saçın üçte bir oranına denk gelen dökülmelerde saç ekimi ile elde edilecek estetik sonuçlar çok iyidir. Daha geniş alanlarda görülen dökülmelerde alanın genişliğine bağlı olarak estetik başarı gerilemekte: ekim sonrası elde edilen saçlar daha da seyrelmektedir." dedi.

Görkem Vural, saçın ekim yönünün, yoğunluğunun ve hücrelerin efektif dağılımının estetik görünümü etkilediğini vurguladı.

Vural, kelliğin nedenleri ve saç ekimine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kelliğin nedenlerini DNA, strest, alınan ilaçlar, protein ve çinko eksiklikleri, ateşli hastalıklar ve anemi olarak sıralayan Vural, "Burada jöle ve briyantin de önemli rol oynamakta, saç dökülmelerini artırmaktadır. Saça sertlik veren bu ürünler saçlarımızda bulunan keratin molekülünün yapısına uygun değildir. Doğal olarak saçlarımızda dökülmeler görülmektedir." ifadelerini kullandı.

Saç hücrelerinin ömrünün genetik olarak şifrelendiğini aktaran Vural, şöyle devam etti:

"Dökülen saçların ömürlerinin kısa olarak planlandıgına kanaat getirilir. Kimi ilaçlarla bu dökülmeye başlayan saçların hücrelerinin ömrü uzatılmaya çalışılır. Ancak bu ilaçlar kullanıldığı dönemde kısmen etkili olmakta ilacın kesilmesi ile eski dökülme durumuna geri dönülmektedir. Uzun zaman önce saçın dökülmüş olduğu bölgelerde etkili olan bir ilaç ise henüz bulunamamıştır."

Saç ekimine de değinen Görkem Vural, tedavinin kriterleri ve etapları ile ilgili şunları bildirdi:

"Saç ekimi kıl kökü nakli olarak adlandırılabilir. Saçların yoğun olduğu bölgelerden (ense ve yan kısım) alınan saç köklerinin açık yada seyrek olan bölgelere nakledilmesidir.
Başka bir deyişle kişinin kendi dokusunun başka bir bölüme aktarılması şeklinde yapılan organ naklidir. Gelişen saç ekim teknikleri ile vücudun değişik bölgelerinden de(göğüs,sırt kılları)kök nakli yapılabilmektedir.Ancak bu bölgelerden hem yeterli sayıda kök elde edilemediğinden hemde alınan bölgelerde belirgin izler kalacağından pek tercih edilmemektedir

Saç ekiminde en önemli kriter; saç ekimi yapılacak alanla, saçın alındığı alan arasındaki orandır. Tüm saçın üçte bir oranına denk gelen dökülmelerde saç ekimi ile elde edilecek estetik sonuçlar çok iyidir. Daha geniş alanlarda görülen dökülmelerde alanın genişliğine bağlı olarak estetik başarı gerilemekte;, ekim sonrası elde edilen saçlar daha da seyrelmektedir. Başarıyı etkileyen önemli bir diğer etkende ekibin tecrübesidir. Saçın ekim yönü, açısı, yoğunluğu ve hücrelerin efektif dağılımı estetik görünümü çok etkiler. "

KAYNAK : CİHAN