İftira manşetten, düzeltme içeriden

Deniz Feneri e.V soruşturmasında çarpıtma haberlere yer veren Taraf, mahkeme kararıyla ikinci tekzibi yayınladı. Gazete iftirayı birinci sayfadan, düzeltmeyi onuncu sayfadan verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2011 10:45 GÜNCELLEME 28.10.2011 10:45 Deniz Feneri e.V Gerçekleri
İftira manşetten, düzeltme içeriden

Taraf gazetesi yalan ve iftiralarını mahkeme kararıyla düzeltmeye devam ediyor.   22 Ekim’de Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın tekzibini mahkeme kararıyla yayınlayan Taraf gazetesi bugün de Kanal 7 Bilgi İşlem Müdür Cüneyt Kavasoğlu’yla ilgili "Deniz Feneri'nde itirafçının itirafları" haberini tekzip etti.

İftirayı manşetten atan Taraf gazetesi mahkeme kararıyla yayınlanan tekzip metnini  10’uncu sayfadan verdi.

Cüneyt Kavasoğlu, hakkında çıkan iddiaları aynı gün yalanlamıştı.

Taraf'ın bugünkü sayısında 10'uncu sayısında yayınlanan cevap ve düzeltme metni:

CEVAP VE DÜZELTME METNİ

6 Eylül 2011 tarihli Taraf  Gazetesi'nin birinci sayfasında "Deniz Feneri'nde itirafçının itirafları" başlıklı haberi ve onuncu sayfasında "Fener'de çifte muhasebe itirafı" başlıklı haber gerçeklerden uzak, araştırılmaya gerek duyulmadan hazırlanmış, tümüyle müvekkilimin kişilik haklarım ağır şekilde ihlal eder niteliktedir.

Söz konusu haberinizde yayımlanan,

1-Çifte muhasebe kaydına ilişkin söylediği iddia edilen ifadeler

2-Birim yetkililerini suçlayıcı şekilde beyanlar

3-Savcılığa ifade vermek için 15 defa dilekçe verdi iddiası, gerçek dışı olup, haberin doğruluğu konusunda bir araştırma yapılmadan hazırlandığından gerçeklerin neler olduğunun tarafımızca tüm kamuoyuna aşağıda belirttiğimiz üzere açıklanması zarureti hasıl olmuştur. 15 .07. 2011 tarihinde Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından kamuoyunda Deniz Feneri e.V davası olarak bilinen soruşturmada müvekkilim ifade vermek üzere çağrılmıştır, öncelikle belirtmek isteriz ki müvekkilimin kendisinin ya da avukatları aracılığı ile savcılığa ifade vermek için bir talebi olmamıştır. Buna rağmen gazetenizde yayınladığınız haberde  ". . . Deniz Feneri savcılarına daha önce ifade vermek için 15 kez dilekçe yazan . . . " ifadesi tamamen gerçek dışıdır.

Müvekkilime savcılık aşamasında birim yetkilileri hakkında herhangi bir soru sorulmadığı gibi haberinizde yer alan "çifte muhasebe kaydı" ile ilgili bir soru da sorulmamıştır. Müvekkilim bilgi işlem müdürü olduğundan savcılık tarafından kendisine mesleği ile ilgili sorular sorulmuştur, bu da doğaldır. Ancak müvekkilim gazetenizde yayınlandığı gibi ". . . Deniz Feneri e .V. Derneği ile Kanal 7eski yöneticilerinin Zahid Akman'ın ortak olduğu şirketlerin hesaplarına para giriş çıkışını gösteren" çifte muhasebe "kaydı yapılması için bir "uyum " programı yapmam konusunda Muzaffer Şafak ' tan talimat aldım" cümlesini ya da bu cümleye yakın aynı anlamı veren bir cümle telaffuz etmemiştir. Kaldı ki "Uyum" isimli muhasebe programı profesyonel ticari bir yazılımdır ve bunu müvekkilimin yazması mümkün değildir.

Bununla birlikte müvekkilim işe başladığı 2001 yılından itibaren birim yetkililerinin usulsüz bir işlem yaptığı görmediği gibi birim yetkililerinin müvekkilimden bu yönde bir şey yapması da istenmemiştir. Bunun aksine hiçbir yerde de dile getirmemiştir. Haberinizde yazıldığı gibi ne "itiraf" ne de "itirafçı" vardır . Tüm bu maddi gerçekler ortada iken, iddiaların doğruluğu ve ciddiyeti hususunda bir araştırma yapmaya dahi gerek görmeyen basın kuruluşunuz, hakkında karalama yapılan müvekkilime iddiaların doğruluğunu sorma nezaketinde dahi bulunmadan basın ilkeleri ve kişilik haklarını yok sayarak , eleştiri sınırlarını aşarak müvekkilimiz hakkındaki yakışıksız ve gerçek dışı suçlamaları gazeteniz aracılığıyla okuyucu kitlesi ve kamuya aktarmış  kamuoyu ve gazeteniz okurları bu hususta yanlış bilgilendirilmiş, müvekkilimiz aleyhine aldatılmıştır.

Açıklanan nedenlerle, yayınlanmaları basın ilkeleri ve ahlak kurallarına uymayan yanlış haberlerde kamuoyunun ve okuyucu kitlesinin doğru bilgilendirilmesi için CEVAP VE DÜZELTME metnimizin, gazetenizin aynı sayfa ve sütunlarında yayınlanmasını diğer tüm yasal haklarımızın saklı kalmak kaydıyla talep ederiz.

Av. Abdulkadir Ertuğrul
Cüneyt Kavasoğlu Vekili