2019 seçim torbaları cezaevindeki kadınlardan
MUSTAFA DERMENCİOĞLU - Denizli'de Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlüler, iş atölyelerinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) için seçim torbası dikerek gelir elde ediyor. Hükümlü kadınlar, 2019 seçimleri için 1 milyon 250 bin torbayı yetiştirmeye çalışıyor.
ABONE OLBozkurt'ta hükümlülerin cezaları sonrası meslek sahibi olarak hayata yeniden başlamaları için yürütülen program kapsamında eğitim alan kadınlar, tekstil, dokuma ve gıda atölyelerinde üretim yapıyor.
Tekstil atölyesinde nevresim ve pike takımı, havlu, bornoz, bebek battaniyesi, dokuma atölyesinde ahşap tezgahlarda şal, fular, peştamal, bornoz ve perde üreten kadınlar, sigortalı çalıştıkları işten gelir elde ediyor.
Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Meltem Babaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kadın müstakil ceza infaz kurumu olarak Türkiye'de örnek uygulamaları hayata geçirdiklerini, aynı zamanda tek kız çocuk eğitimevi olarak hizmet verdiklerini belirtti.
Kurum bünyesindeki atölyelerde tekstilde 133, dokumada 16, gıda alanında ise 11 hükümlünün çalıştığına işaret eden Babaoğlu, İstanbul Sahil Güvenlik Komutanlığı, İstanbul ve İskenderun Deniz İkmal Grup komutanlıkları, Ankara Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi, Antalya Hakimevi, cumhuriyet başsavcılıkları, öğretmenevleri gibi kurum ve kuruluşlara nevresim takımı, havlu, bez torba benzeri ürünler gönderdiklerini kaydetti.
YSK'nın tüm seçim torbalarının, 2005'ten itibaren kurumlarında dikildiğini anlatan Babaoğlu, "2019 yılı ihtiyacı olan 1 milyon 250 bin seçim torbası üretimi devam ediyor." dedi.
Babaoğlu, "Kurumumuz 2015'te Sağlık Bakanlığına bağlı Mogadişu Somali Eğitim ve Araştırma Hastanesinin çarşaf, nevresim, yastık kılıfı, terlik ve alez gibi tüm tekstil ihtiyaçlarını karşılayarak ihracat yapan ilk ceza infaz kurumu oldu. Ayrıca dokuma ürünlerimiz, Lizbon'da düzenlenen Uluslararası Kordiplomatik Kermes'te satış amaçlı, Uluslararası Sosyal İçerme Sergisi'nde teşhir amaçlı sergilendi." ifadelerini kullandı.
Atölyelerde yeni ürünlerin geliştirilmesi ve üretimi konusunda Ar-Ge çalışmalarının sürdürüldüğünü dile getiren Babaoğlu, fabrika gibi çalışan atölyelerin gelecekte daha fazla hükümlüye hizmet vermesini sağlamayı amaçladıklarını bildirdi.