İnsan ve Hayat dergisinden alternatif eğitim dosyası

İnsan ve Hayat dergisi, zorunlu eğitim konusunu batı ve doğu kaynaklarıyla ele alırken, alternatif eğitim ve diploma almanın yollarını gösteren önemli bir makaleyi kapağına taşıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.08.2013 10:30 GÜNCELLEME 07.08.2013 10:30 Dergiler
İnsan ve Hayat dergisinden alternatif eğitim dosyası

Her ay önemli bir konuyu okurları adına araştıran İnsan ve Hayat Aktüel Kültür Dergisi, Ağustos sayısında zorunlu eğitimi eleştirel bir bakış açısıyla inceliyor. "Alternatif Diploma İçin Alternatif Yollar" başlığıyla verilen inceleme yazısında, alternatif eğitim ve diploma almak isteyenler için çok önemli bilgilere yer veriliyor. Ferhat Kaya'nın kaleme aldığı makalede, zorunlu eğitimin ilk defa nasıl, hangi ülkede başladığına, batı ile doğu arasındaki eğitim anlayışındaki farklara ve İslamiyet'in eğitim konusundaki hassasiyetine değiniliyor.

Makaleye destek olarak İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ekrem Demir ile Bilgi Üniversitesi Program Direktörü Yrd. Doç. Dr. Metehan Sekban'la yapılan röportajda uzaktan eğitimin önemi ve sağladığı fırsatlar anlatılıyor.

Dergide ayrıca, "Veri Madenciliği Eğitimde Kullanılabilir mi?" başlığı altında İş Zekâsı Danışmanı Ahmet Akçay, veri madenciliğinin eğitimde nasıl kullanılabileceği ve bunun önemini çarpıcı bilgilerle dile getiriyor.

İnsan ve Hayat dergisinde dikkat çeken konular arasında, İdris Eren'in "Komşu mu Komşuluk mu?", Ravza Çekici'nin "Kıymetini Bilenler Bayrama Böyle Hazırlanırlardı", İsmail Numan Telci'nin "Mısır'da Sosyal Bir Sınıf: Bavaab", Siraceddin El'in "Oyun İçin Değil Eğitim İçin İnternet" Ahmet Akça'nın "Öğrencilerde Tüketim Farkındalığı", Sadık Canlar'ın "İkramda kalıcı Olan Lezzet Değildir" başlıklı yazısı öne çıkıyor.

İnsan ve Hayat dergisi, Rüzgârgülü çocuk dergisi ekini okurlarına hediye ediyor.