100 yıllık çınardan Türk güreşine ışık tutan kitap

Türk güreş tarihinin en eski kulübü olan İstanbul Güreş İhtisas Kulübü'nün çabalarıyla çıkarılan 'İstanbul Güreş İhtisas Kulübü' isimli kitap okuyucuyla buluştu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.12.2018 12:07 GÜNCELLEME 17.12.2018 12:27 Diğer Branşlar
100 yıllık çınardan Türk güreşine ışık tutan kitap


Eski sporcular Ata Karataş, Bedrettin Lügal, Mehmet Tantan, Necmi Fazlıoğlu, Osman Fazlıoğlu ve gazeteci yazar Hamit Tarhan'ın katılımıyla 3 Kasım 2018 günü kitap dağıtıma çıktı. 1919'da kurulan ve 100. yaşını kutlayacak olan Güreş İhtisas Kulübü'nün öncülüğünde Türk güreş tarihine ışık tutan bu kitap, diğer güreş kulüplerinin de tarihini anlatmasıyla öne çıkıyor.

Kitabın önsözünü ise eski içişleri bakanı, eski güreş federasyonu başkanı Sadettin Tantan yazdı.

 

 

3 Kasım'da Güreş İhtisas Kulüp binasında eski ve aktif güreşçilerin katılımıyla 3 kuşaktan sporcunun yer aldığı tanıtım toplantısıyla beğeniye sunulan kitap, güreşseverler arasında büyük ilgi gördü.

Kitabın hazırlık ekibinde yer alan eski milli sporcu ve milli takım antrenörü Ata Karataş, Haber7'yi ziyaret ederek imzaladığı kitabı Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'ye takdim etti. 

İlk baskıda 500 adet çıkarılan kitabın ikinci baskısının 2019 yılında raflardaki yerini alacağını söyleyen Karataş, kitabın PDF formatındaki versiyonuna ise www.guresiyorum.com adresinden ulaşılabileceğini söyledi.