Taha Akgül, Haber7'ye konuştu: Türk güreşi için yeni sistem

Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, Türk güreşinin yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2025 18:52 GÜNCELLEME 17.02.2025 19:46 Diğer Branşlar
Taha Akgül, Haber7'ye konuştu: Türk güreşi için yeni sistem

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, Haber7 mikrofonlarına yaptığı açıklamada Türk güreşinin yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu belirtti.



"YENİ BİR SİSTEM OLUŞTURDUK"


Avrupa ve dünya şampiyonalarında geçmiş dönemlerde başarılı sonuçlar aldıklarını ama son Olimpiyatlarda istedikleri sonucu elde edemediklerini ifade eden Akgül, "Türk güreşinin aldığı bronz madalyalar başarı değildir. İnşallah 2025 yılı itibarıyla çalışmalarımıza hız verdik. Antrenörlerimiz arasında değişikliğe gittik. Kısa vadede Taha Akgül ve Rıza Kayaalp gibi sporcular bulmak çok zor olacak. Yeni bir sistem oluşturduk. Bu sistem meyvelerini hemen vermeyebilir. 2028 Los Angeles Olimpiyatlarına çalışmaya başladık. Ancak yeni yıldızlar ile esas patlamayı 2032 Olimpiyatlarında yaşayacağımıza inanıyorum. Türk halkı bizi sabırla beklesinler.” şeklinde konuştu.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR