İftar sofrasında hangi dualar okunur? Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in iftar sofrasında okuduğu dualar...

İbadet ve merhamet ayı olan mübarek Ramazan ayında Allah'ın rızasını kazanmak ve duaların kabul olması için iftar sofrasında orucu açmadan önce dualar okunur. Peki iftar duası nedir? İşte yemek duasının Arapça okunuşu ve Türkçe meali...

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2022 16:41 GÜNCELLEME 17.04.2022 18:37 DİNİ BİLGİLER
İftar sofrasında hangi dualar okunur? Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in iftar sofrasında okuduğu dualar...

İftar duası, orucunun kabul olması ve orucun manevi yönünü güçlendirmek için okunması önerilen çok kıymetli bir duadır. İftar sofralarında bereketin artması ve duaların kabul edilmesi için iftar duası okunması oldukça faziletlidir. Tüm gün Allah rızası için oruç tuttuktan sonra yine Allah'ın rızası için dualarla orucu açmak Allah katında çok kıymetlidir. 

Kenzül Arş Duası nedir, faziletleri nelerdir? Uzun Kenzül Arş duası Arapça okunuşu...

İftar Duası

Arapça Okunuşu

Türkçe Okunuşu

Allahümme leke sumtü ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü, fe tekabbel minnâ. İnneke Sumte's-semiu'l-âlim.

Türkçe Meali

Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!

Yemek Duası

Arapça Okunuşu

Türkçe Okunuşu

Elhamdü lillâhillezî et’amenâ ve sekânâ ve cealenâ müslimîn Elhamdü lillâhi hamden kesîran mübâreken fîhi, ğayra mekfiyyin, ve lâ müveddein ve lâ müsteğnen anhü Rabbenâ. El-Hamdü lillâhillezî et‘amenî hâzat-taâme ve razakanîhi min ğayri havlin velâ kuvvetin

Türkçe Meali

Bize yedirip içiren ve bizi Müslüman olarak yaratan Allah'a hamdolsun. Bu yiyeceği bana yediren ve tarafımdan hiçbir güç ve kuvvet olmadan bunu bana rızık kılan Allâh'a hamdolsun” derse geçmiş günahları affolunur bu yiyeceği bana yediren ve tarafımdan hiçbir güç ve kuvvet olmadan bunu bana rızık kılan Allâh'a hamdolsun.