Mevlid Kandili namazı faziletleri nelerdir? Mevlid Kandili namazı saat kaçta?

Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in dünyaya geldiği gece tüm İslam aleminde Mevlid kandili olarak idrak edilir. Bu yüzden Mevlid kandilinde Kuran-ı Kerim okuma, oruç tutma gibi ibadetlerin yanında nafile namaz kılmak çok faziletlidir. Peki Mevlid kandili namazı nasıl kılınır? Mevlid Kandilinde kılınacak namaz...

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2022 15:40 GÜNCELLEME 07.10.2022 15:40 DİNİ BİLGİLER
Mevlid Kandili namazı faziletleri nelerdir? Mevlid Kandili namazı saat kaçta?

Mevlid kandili namazı, Allah'ın rızasını kazanmak ve günahların affedilmesi için imkanı olanların kılması tavsiye edilir. Mevlid kamdili namazı ile ilgili kesin bir hükmün olmamasının yanında insanları namaz kılmaya teşvik ettiğinden oldukça faziletlidir. Toplam 4 rekat olan Mevlid Kandili namazı, Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in her Müslümanın ömründe 1 defa kılmasını nasihat ettiği namazdır...

Sekine duası nedir, nasıl okunur? Sekine duasının Arapça okunuşu...

Mevlid Kandili Namazı Kılmanın Faziletleri Nelerdir?

Tesbih namazı olarak bilinen 4 rekatlık nafile namaz, Mevlid kandili hürmetine kılınır. Tesbih namazı, Mevlid kandiline özel bir namaz olmamakla beraber İslam alemi için kıymetli olan gecelerde kılınması çok sevap olduğu aktarılır. Allah'ın merhametinin ve bereketinin yeryüzünde kullarının üzerinde olduğu buy mübarek geceler, namaz kılmak, salavat çekmek ve Kuran-ı Kerim okumak gibi ibadetlerle değerlendirilmesi tavsiye edilir. 

Mevlid Kandili Namazı Nasıl Kılınır?

Toplam 4 rekat olan Mevlid kandili namazı, Allah rızası için niyet edilerek başlanır. 'Allah'ım niyet ettim senin rızan için tesbih namazı kılmaya' şeklinde niyet edilir. Tekbir getirerek (Allahu Ekber) namaza durulur.

1. Rekatta Sübhaneke okunur ve sonra 15 kez 'Sübhanellahi ve'l-hamdülillahi vela ilâhe illallahü vallahü ekber.' Daha sonra Euzübesmele çekerek Fatiha ve zammı sure okunduktan sonra 10 kere daha 'Sübhanellahi ve'l-hamdülillahi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber' denir. Aynı dua 10 defa rükuda, 10 defa ilk secdede ve 10 defa da ikinci secdede okunur. 

2. Rekatta Sübhaneke okumadan 15 defa 'Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber' okunur. Ardından Euzubesmele çekilerek Fatiha ve zammı sure okunur. Daha sonra 10 kere daha 'Sübhanellahi ve'l-hamdülillahi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber' denir. Aynı dua 10 defa rükuda, 10 defa ilk secdede ve 10 defa da ikinci secdede okunur. 

3. Rekata başlayınca yine 2. rekata başlandığı gibi 15 defa 'Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber' okunur. Ardından Euzubesmele çekilerek Fatiha ve zammı sure okunur. Daha sonra 10 kere daha 'Sübhanellahi ve'l-hamdülillahi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber' denir. Aynı dua 10 defa rükuda, 10 defa ilk secdede ve 10 defa da ikinci secdede okunur. 

4. Rekatta 5 defa 'Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber' okunur. Ardından Euzubesmele çekilerek Fatiha ve zammı sure okunur. Daha sonra 10 kere daha 'Sübhanellahi ve'l-hamdülillahi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber' denir. Aynı dua 10 defa rükuda, 10 defa ilk secdede ve 10 defa da ikinci secdede okunur ve oturulur. Tayyihat, Allahumme Salli - Allahumme Barik ve Rabbena duaları okunarak selam verilir. Tesbih namazı bittikten sonra dualara okunup salavatlar çekilir....