Tevbe Suresi 128. ve 129. ayet Arapça ve Türkçe okunuşu! Tevbe Suresi son iki ayeti faziletleri!
Kur'an-ı Kerim'de başında besmele bulunmayan tek sure olan Tevbe suresi, özellikle son ayeti olan 129. Ayetle araştırılanlar arasında yerini alıyor. Peki, Tevbe suresi 128-129. ayet Arapça ve Türkçe okunuşu nasıldır? Tevbe suresi 128. ve 129. ayet ile mutluluğun şifresi...
ABONE OLTevbe suresi, Kur'an-ı Kerim içerisinde 9. Sırada, iniş sırası ile 113. Sure olarak karşımıza çıkıyor. Tevbe suresinde toplam 129 ayet bulunuyor. Müslümanlar özellikle duaların gerçekleşmesi ve sıkıntılarının gitmesi için Tevbe suresinin 128. ve 129. ayetlerini araştırmaya başladı. Zira Tevbe suresinin 128-129. ayetleri Mekke döneminde diğer tüm ayetleri ise Medine döneminde inmiştir. İşte, Tevbe suresinin 128. ve 129. ayetlerinin Arapça ve Türkçe okunuşu, faziletleri ve hikmetleri!
Tevbe suresi adını; Allah'ın kullarını tövbelerini kabul edeceğini söylediği 104. Ayetinden almıştır.
TEVBE SURESİ 128. VE 129. AYETİ ARAPÇA
لَقَدْ جَٓاءَكُمْ رَسُولٌ مِنْ اَنْفُسِكُمْ عَزٖيزٌؗ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرٖيصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنٖينَ رَؤُ۫فٌ رَحٖيمٌ
﴾١٢٨﴿
فَاِنْ تَوَلَّوْا فَقُلْ حَسْبِيَ اللّٰهُؗ لَٓا اِلٰهَ اِلَّا هُوَؕ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظٖيمِ
﴾١٢٩﴿
TEVBE SURESİ 128. VE 129. AYETİ OKUNUŞU
128. Le kad caekum rasulum min enfusikum azîzun aleyhi ma anittum harîsun aleykum bil mu'minîne raufur rahîym
129. Fe in tevellev fe kul hasbiyallahu la ilahe illa hu aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azîym
TEVBE SURESİ 128. VE 129. SON İKİ AYETİ MEALİ
128. Andolsun, size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O size çok düşkün, mü'minlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir.
129. Eğer yüz çevirirlerse de ki: "Bana Allah yeter. O'ndan başka hiçbir ilah yoktur. Ben ancak O'na tevekkül ettim. O, yüce Arşın sahibidir."
TEVBE SURESİ NEYDEN BAHSEDER?
-
Tevbe Suresi, Kur'an-ı Kerim'in dokuzuncu suresidir ve 129 ayetten oluşur. Genel olarak konusu, Müslümanların yaşadığı bir dönemde, İslam topluluğunun içinde ve dışında ortaya çıkan çeşitli olaylara ve durumlara cevap olarak inmiştir. Bu surede şu ana temalar işlenir:
-
Antlaşmaların Fesih Edilmesi ve Mescid-i Haram'ın Arındırılması: Müşriklerle yapılan antlaşmaların bozulması ve Mescid-i Haram'ın putperestlerden temizlenmesi konusu önemli bir yer tutar.
-
Tebük Seferi ve Hazırlıklar: Müslümanların Tebük Seferi'ne katılımı ve bu sefere hazırlıkları, sıkıntılara rağmen gösterilen kararlılık ve iman mücadelesi ön plandadır.
-
İman Mücadelesi ve Sadakat: Müslümanlardan istenen iman mücadelesi, sadakat ve Allah'a olan bağlılık vurgulanır.
-
Münafıkların Tutumu: Tebük Seferi'nde ortaya çıkan münafıkların tutumları ve bu durumların Müslümanlar üzerindeki etkileri ele alınır.
-
Peygamber Efendimiz'in Şefaati: Surede, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in müminlere karşı şefaatine vurgu yapılır.