Yayında 'para karşılığı dua' sorusu gündem oldu! Mustafa Karataş yanıtladı
Kanal 7'de yayınlanan Prof. Dr. Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı isimli programda sorulan "Annem ve babam bir hocaya para karşılığı dua ettiriyor, doğru mudur" sorusu gündeme geldi.
ABONE OLKanal 7 ekranlarında yayınlanan Prof. Dr. Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı isimli programda sorulan sorular gündeme gelmeye devam ediyor. Programda sorulan, "Annem ve babam bir hocaya para karşılığı dua ettiriyor, doğru mudur" sorusu sosyal medyada gündem oldu.
''ANNEM VE BABAM BİR HOCAYA PARA KARŞILIĞI DUA ETTİRİYOR, DOĞRU MUDUR?''
Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın cevabı şu şekilde:
Allah'a dua etmek için bir başkasına ihtiyaç yok ki. Allah'u Teala başkasına dua ettirin demiyor, siz dua edin diyor. 'Dua edin, ben kabul edeyim' diyor. Biz de yalnız senden yardım diler, yalnız sana kulluk ederiz diyoruz. Allah'tan yardım dileyeceksin. Para karşılığı birine dua ettirmektense kendiniz dua edin, çok daha kıymetli olur.
ALLAH (C.C.) BUYURUYOR Kİ: ''Rabbiniz, şöyle buyurdu. Bana dua edin, size icabet edeyim. (Duanızı kabul edeyim) (MÜ'MİN, 40/60)''
ALLAH (C.C.) BUYURUYOR Kİ: ''Kullarım sana beni sorunca, haber ver ki, ben şüphesiz onlara yakınım. Bana dua edenin duasını kabul ederim. (BAKARA, 2/186)
DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU: Dua etmek bir ibadettir ve ibadet, dünyevi bir menfaat için değil, sadece Allah rızası için yapılır. Bu sebeple para karşılığında dua yapılması ve yaptırılması dinen caiz değildir. Özellikle insanların duygularını istismar eden, bu işi bir ticari kazanca dönüştüren kişilere karşı dikkatli olunmalı ve bunlardan uzak durulmalıdır.