'Türkiye ile bu konuda ortağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa'da mevkidaşı ile basın toplantısı düzenledi. İki lider de 'düşmanlar' konusunda aynı fikirleri paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.10.2014 14:22 GÜNCELLEME 31.10.2014 15:13 Dış Politika
'Türkiye ile bu konuda ortağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir çalışma ziyareti gerçekleştirmek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Fransa'nın başkenti Paris'e geldi. Erdoğan, Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Elysee Sarayı'nda görüştü. Görüşmenin ardından iki lider basın toplantısı düzenledi. 

Görüşmede iki liderde Ortadoğu'daki ortak düşmanlar konusunda aynı fikirleri paylaştı. IŞİD'le birlikte Esed'in de katliam yaptığını ve onlarında terör estirdiğini savunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Fransız mevkidaşı Hollande'dan destek geldi. Hollande, açıklamasında Türkiye ile düşmanlarının aynı olduğunu ve Kobani konusunda ortak hareket edileceğini belirtti. 

EROĞAN: IŞİD TERÖRÜ

IŞİD'in Ortadoğu'da terör estirdiğini söyleyen Erdoğan, IŞİD'in Irak ve Suriye'de katliam yaptığını ve dünyanın buna seyirci kalmaması gerektiğini belirtti.

ÜÇ ŞARTI DİLE GETİRDİ

Erdoğan, koalisyona destek için gerekli şartları tekrarladı. ''Bir uçuşa yasak bölge, iki güvenli bölge, üç eğit donat eylemi gerekmektedir.''

DİĞER KENTLER DEĞİL DE NEDEN KOBANİ?

Erdoğan, Suriye'deki diğer kentlerin Kobani kadar önemsenmediğini, Kobani'de sivil kalmadığını belirtti. Erdoğan, ''Peki niçin İdlib, Humus, Halep değil de Kobani. Şu anda Kobani'de sivil yok. Sadece iki bin savaşçı var. Bundan dolayı mı sürekli orası bombalanıyor. Bu koalisyon güçlerinin niçin Suriye'nin diğer bölgelerinde attıkları adımlara karşı herhangi bir tavır alınmamıştır. Hep anlattık ancak açıkçası yalnız kaldı.'' şeklinde konuştu.

HOLLANDE: TÜRKİYE İLE DÜŞMANIMIZ AYNI

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise, Türkiye ile hedeflerinin ve düşmanlarının aynı olduğunu söyledi. Hollande, iki ülkenin de IŞİD ve Esed'e karşı olduğunu belirtti.

'Esed kendi halkını öldürüyor. Bizler ÖSO'ya destek veriyoruz. Bu da sayın Erdoğan'la yaptığımız görüşmede dile getirdiğimiz ortak fikir oldu.' diyen Fransa Cumhurbaşkanı, Kobani konusunda da Erdoğan'a hak verdi.

''ERDOĞAN ÇOK HAKLI''

Hollande, ''Kobani'de ne olursa olsun kazanabilmek için demokratik muhalefetin gerekli desteği alması şarttır diye düşünüyoruz. Türkiye ile yapacaklarımız çerçevesinde uçuşa kapalı bölgelerin oluması, güvenli bölgelerin oluşması yönünde hem fikiriz.

Erdoğan çok haklı, sadece Kobani yok. Bizim için bir şehir daha var o da Halep. Elimizden geleni yaparak destek veriyoruz ÖSO'ya. Demokratik muhalefete destek veriyoruz.'' dedi.

KAYNAK : Haber7