Rus Lider Vladimir Putin Türkiye'de

Rusya Devlet Başkanı Putin beklenen ziyareti gerçekleştirmek üzere Türkiye'ye geldi. Ziyaret öncesi ise jest niteliğinde bir onay çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2014 13:28 GÜNCELLEME 01.12.2014 14:33 Dış Politika
Rus Lider Vladimir Putin Türkiye'de

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i uçağı Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Putin ve beraberindeki heyeti havalimanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte çok sayıda üst düzey isim karşıladı.

İLK ZİYARET ANITKABİR'E

Putin'i kendisini karşılayan askeri tören takımını selamlandıktan sonra aracına binerek Anıtkabir'e doğru yola çıktı. Putin Anıtkabir ziyaretinde, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulunduktan sonra Anıtkabir Özel Defterini de imzalayıp alandan ayrıldı.




PUTİN'İN GELDİĞİ GÜN ONAY

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu onayladı.

Türkiye'nin ilk nükleer santrali için hazırlanan 3 bin sayfalık rapor, çevresel etki açısından bütün detayları içeriyor.

Rus sermayesi ile yapılacak santralin ÇED raporunun tam da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geleceği gün onaylanması dikkat çekti.

KAYNAK : Haber7