Erdoğan: Ümmetimizi bölmeye çalışan virüs!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ortak açıklamasında DEAŞ tehlikesine dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2015 14:09 GÜNCELLEME 22.04.2015 15:53 Dış Politika
Erdoğan: Ümmetimizi bölmeye çalışan virüs!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un masasında özellikle DEAŞ terör örgütü vardı. Uzun görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapan iki mevkidaş özellikle DEAŞ'a yönelik açıklamada bulundu. Masum, DEAŞ'ın yok edilmemesi durumunda çevre ülkelerin, Türkiye'nin ve hatta Rusya ile Kanada'nın da tehlikede olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEAŞ'a yönelik yapılması öngörülen operasyonda hava harekatının yeterli olmayacağını, kara harekatının şart olduğunu söyledi.

DEAŞ ÜMMETİ PARÇALAMAYA ÇALIŞAN VİRÜSTÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "DEAŞ terörünün hedefi Müslümanlar ve güzide tarihimiz olmuştur. Bataklığı kurutmak için uluslararası strateji şarttır. DEAŞ'ı bertaraf etsek bile başka bir yerde başka bir isimle ortaya çıkacaklardır. IŞİD mezhepsel fay hatları üzerinden bir siyaset inşa etmeye çalışıyor. Farklılıkları istismar ederek, gerilimleri tırmandırarak hatta kışkırtarak mevzi kazanmanın çabası içindedir. DEAŞ ümmetimizi bölme ve parçalamaya çalışan önemli bir virüstür. Başkaları aynı yolu izlemektedir. DEAŞ'ı da ciddi anlamda kullanmaktadır. Örgüt kazançlı çıkmaktadır. Bütün bu silah ve parasal kaynaklar nereden? Bunun üzerinde ısrarla durulması gerekiyor. Müslüman dışında Hristiyan dünyasından yer alan kişiler ne için burada?" açıklamasında bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI:

IRAK CUMHURBAŞKANI FUAD MASUM'UN AÇIKLAMASI

TÜRKİYE'Yİ HAYRANLIKLA TAKİP EDİYORUZ

- Irak güçlerinin eğit donat çerçevesinde Türkiye tarafından DEAŞ terörüne karşı mücadele için eğitim veriyor. Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Türkiye'nin gelişmişliğini, ekonomik, sosyal, siyasal konuları hayranlıkla takip ediyoruz.

EĞER VİRÜS ORTADAN KALDIRILMAZSA...

- DEAŞ, gerçekten sayın Erdoğan'ın dediği gibi virüs. Çok büyük bir virüs. Gittikçe yayılıyor. Virüs buradan kaldırılmazsa başka bir ülkeye geçebilir. Çevre ülkelere geçebilir. Kıtalar arası geçiş sağlayabilir. Kanada, Rusya, Tunus birçok ülkede etkili olmaya başladıklarının duyumunu alıyoruz.

DEAŞ'A OPERASYON

- DEAŞ'ın ortadan kaldırılması için yapılacak olan şeyler var mı?

- Hava harekatı yeterli olmaz. Mutlaka kara harekatı olmalıdır.

KAYNAK : Haber7