Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama!

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in İran'a düzenlendiği saldırıyı 'en güçlü şekilde kınadıklarını' ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2024 14:12 GÜNCELLEME 26.10.2024 14:12 Dış Politika
Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama!

SON DAKİKA HABERİ: Bakanlık, İsrail'in İran'a yönelik saldırısına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Saldırının "en güçlü şekilde kınandığı" kaydedilen açıklamada bölgenin büyük bir savaşın eşiğine geldiği kaydedildi.

İsrail'den İran'a saldırı! Hangi hedefler vuruldu Savaş jetleri nasıl serbestçe girebildi?

Bakanlığın kınama yazısı şu şekilde;

Gazze’de soykırım işleyen, Batı Şeria’yı ilhak etmeye hazırlanan ve Lübnan’da her gün sivilleri öldüren İsrail, bölgemizi daha büyük bir savaşın eşiğine getirmiştir. İsrail’in bölgede yarattığı teröre son verilmesi, uluslararası güvenlik ve huzurun tesisi bakımından tarihi bir görev haline gelmiştir. Hukukun uygulanması ve Netanyahu hükümetinin durdurulması için uluslararası toplumu bir an önce harekete geçmeye çağırıyoruz.

Türkiye olarak, bölgemizde daha fazla savaş, şiddet ve hukuksuzluk istemediğimizi tekraren vurguluyoruz. Orta Doğu’da barışın yeniden tesisi için bölge ülkelerinin ve bölge dışı aktörlerin akılcı ve sağduyulu bir tutum benimsemesi şarttır.

KAYNAK : Haber7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR