Davutoğlu'dan Türkiye övgüsü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'nın Kadınhanı ilçesinde partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2011 17:26 GÜNCELLEME 16.05.2011 17:26 Dış Politika
Davutoğlu'dan Türkiye övgüsü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Artık Türkiye, Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Ortadoğu'da attığı adımı herkesin takip ettiği ülkedir. Kimse bizden habersiz adım atamaz. Kimse bizi hesap etmeden artık bu coğrafyada at koşturamaz'' dedi.

12 Haziran'da 73 milyon ile yepyeni bir tarihi yürüyüşe çıkacaklarını ifade eden Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına bir cihan devleti, bir küresel güç olarak gireceğini, bu toprakların bunu hak ettiğini söyledi.

''AK Parti kadroları olarak 7'den 70'e, en küçük birimden bakanlara kadar aynı yolun, davanın arkadaşlarıyız'' diye konuşan Davutoğlu, aralarında fark, sınıf ve hiyerarşi olmadığını belirtti.

Konya milletvekilleri olarak her zaman halkın yanında olacaklarını anlatan Davutoğlu, 12 Haziran'da milletin huzurunda olacaklarını ve omuz omuza bir rüyayı gerçekleştireceklerini bildirdi.

AK Parti Konya Milletvekili 3. sıra adayı İlhan Yerlikaya'ya destek isteyen Davutoğlu, ''Sizlerin aranızdan Hacı Rıfat Bey'in torunu adayımız İlhan Yerlikaya da burada. Hep birlikte sizinle buradayız. Kadınhanı'na, Konya'ya hizmet etmek için...'' diye konuştu.

-''KİMSE BİZDEN HABERSİZ AT KOŞTURAMAZ''-

Türkiye'den yükselen sesi dünyaya tanıtan kadrolar olacaklarını ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:

''Yeni bir yürüyüşe çıkıyoruz. İleri demokrasi istiyoruz, gerçek demokrasi istiyoruz. Bundan sonra Türkiye'nin kaderi kapalı kapılar ardında şekillenmeyecek, bu meydanlarda şekillenecek. Sizlerin ananızın ak sütü gibi helal oylarınızla seçtiğiniz insanlar yeni anayasa yazacaklar. Bu anayasa, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' düşüncesiyle hazırlanacak. Yine güçlü bir Türkiye istiyorsak, güçlü bir ekonomi olmalı. 2001 yılında Türkiye, IMF'nin kapısında borç dileniyordu. Şimdi dünyanın en büyük 16. ekonomisi olarak dünyanın her yerine borç veriyoruz. Geçen hafta Birlemiş Milletler zirvesinde en az gelişmiş ülkeler için, dünyanın mazlum insanları için önümüzdeki 10 yıl içinde 15 milyar dolar yatırım vaat ettik. Bunu da yapacak kudreti var. Çünkü, bizim devletimiz kudretli bir devlettir çünkü, bölgede lider ülke konumundadır. Artık Türkiye, Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Ortadoğu'da attığı adımı herkesin takip ettiği ülkedir. Kimse bizden habersiz adım atamaz. Kimse bizi hesap etmeden artık bu coğrafyada at koşturamaz.''

Ahmet Davutoğlu, vizeleri, sınırları kaldıracaklarını, bu milleti tarihte birlikte olduğu kardeşleriyle tekrar buluşturacaklarını ifade etti.

Miting alanını dolduran kalabalığa ''Balkanlar'da, Kafkasya'da, Orta Asya'da tekrar bir Türkiye rüzgarı essin istiyor musunuz?'' diye soran ve ''evet'' yanıtını alan Davutoğlu, ''O zaman Buhara'dan Bosna'ya Bağdat'tan Kudüs'e kadar her yerde bu bayrağı taşımaya hazırız. Biz de sizden aldığımız güçle bu bayrağı en yüce makamlara götüreceğiz'' dedi.

-''AVRUPA'YI YÖNLENDİREN TÜRKİYE''-

Türkiye'nin dünyanın en büyük 16. ekonomisi olduğunu hatırlatan Davutoğlu, ''Artık Avrupa kapısında bekleyen bir Türkiye değil, Avrupa'yı yönlendiren, Avrupa'ya yön veren, dünyaya yön veren bir Türkiye arzu ediyoruz. 2023 yılında bunu da gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

İlçe girişinde oluşturulan konvoyda kendisini kamyonlarıyla karşılamaya gelen kamyonculara teşekkür eden Davutoğlu, kamyoncuların korkulu rüyası olan yolların AK Parti iktidarı döneminde duble yol haline getirildiğini söyledi.

Artık kamyoncu esnafının rahatladığını dile getiren Davutoğlu, kamyoncuların şartlarını daha da iyileştireceklerini, 2023 yılına kadar 22 bin 500 kilometre duble yolu da ülkeye kazandıracaklarını anlattı.

Miting alanındaki ''87 yılda bir ilk'' yazılı pankartı okuyan Davutoğlu, ''Konya'ya Kadınhanı'na hizmet etmek için gece gündüz çalışacağız. Biz sizin hizmetkarınız. 87 yılda bir ilkin hakkını sizden istemek benim de İlhan Bey'in de hakkıdır, hakkını vereceksiniz'' dedi.

Davutoğlu, daha sonra Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu öğrencilerinin düzenlediği kermesi gezdi, gözleme yedi.

KAYNAK : AA