Erdoğan: Bu doğruysa sağlıklı bir gelişme

Başbakan Erdoğan, Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev'in iki ayrı kuruma verdiği röportajda ''Suriye'de taraf değiliz, uluslararası yaptırım olursa biz de silah sevkiyatını durdururuz'' ifadelerini değerlendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.11.2012 19:53 GÜNCELLEME 26.11.2012 21:29 Dış Politika
Erdoğan: Bu doğruysa sağlıklı bir gelişme

İspanya ziyareti öncesi Medvedev'in sözlerini hatırlatan gazetecilerin ''Rusya'nın Suriye ile ilgili tavrı değişiyor diyebilir miyiz?'' diye sorulması üzerine Başbakan Erdoğan şu yanıtı verdi:

''Sizin bu açıklamalarınız doğruysa, bu sağlıklı bir gelişme demektir. O zaman Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki (BMGK) tavrını Rusya değiştiriyor anlamına geliyor. Çünkü yaptırımlar konusunda BMGK'da gündeme gelen teklifi Rusya ve Çin daha önce reddetti, olumsuz baktı. Şimdi böyle bir yeni değerlendirme olursa bu Suriye için de bölge için de çok, çok hayırlı bir gelişme diye bakıyorum. Pazartesi günü Sayın Putin burada olacaklar. Kendileriyle Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantımızı İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Bu toplantılar esnasında bu konu da bizim için önemli olan başlıklar arasında.''

AA