Başbakan Erdoğan'dan İmralı şartları

Başbakan Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanıyla düzenlenen ortak basın toplantısında iç ve dış politikada yaşanan son gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 09.01.2013 14:53 GÜNCELLEME 09.01.2013 16:19 Dış Politika
Başbakan Erdoğan'dan İmralı şartları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz daha önce de söyledik; 'operasyonlar konusunda bölücü terör örgütüyle mücadelemiz sürecektir fakat siyasi uzantısıyla müzakereleri yapabiliriz' dedik. Şu anda da aynı noktadayız ve bu konuyla ilgili samimiyetimiz son günlerde attığımız adımlardır'' dedi.

Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Yusuf ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.  

Bir gazetecinin, teröristlerin Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Karataş Jandarma Karakolu'na saldırı hazırlığını hatırlatarak, ''Süreç sabote mi ediliyor'' diye sorması üzerine Erdoğan, bölücü terör örgütünün provokasyonlarının yeni olmadığını belirtti.

Bu tür barışa yönelik girişimlerde bölücü terör örgütünün her zaman elinden gelen her türlü olumsuz gayreti gösterdiğini ifade eden Erdoğan, ''Bu da yine o alışılagelmiş provokatif eylemlerden bir tanesidir. Biz daha önce de söyledik; 'Operasyonlar konusunda bölücü terör örgütüyle mücadelemiz sürecektir fakat siyasi uzantısıyla müzakereleri yapabiliriz' dedik. Şu anda da aynı noktadayız ve bu konuyla ilgili samimiyetimiz son günlerde attığımız adımlardır ve bunları nasıl attığımızı, ne zaman ve nerede atmamız gerektiğini de uygulamalarımızda gösterdik'' diye konuştu.

-''Derdimiz bağcı dövmekten öte üzümü yemektir''-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Verilen detay bilgilerden haberim yok. Bu tür bilgiler yansımış. Doğrusu bunu da bilmiyorum. Eğer yansırsa ülkeye döndüğümüzde bunun değerlendirmesini de ayrıca yaparız. Ne zaman, kim, ne kadar kişi... Bizim buradaki tek ifademiz daha önce de söyledik biliyorsunuz. Bölücü terör örgütünün kadrolarının ülkeyi terk etmesidir. Nasıl? Silahı bırakmak suretiyle terk etmesidir. Bu konuda herkes dikkatli olmalıdır. Çünkü bizim derdimiz bağcı dövmekten öte üzümü yemektir. Milletimizin huzurudur, mutluluğudur.''

-Mali konusu-

KAYNAK : CİHAN