Bu bitkiyi yiyen hayvanlar bir ay içerisinde 4-5 kilo et kazanıyor

Diyarbakır'da ağaçlardan topladığı keçiboynuzlarıyla hayvanlarını besleyen 74 yaşındaki Abdullah Tuğrul, "Hayvanlar keçiboynuzu yedikten sonra bir ay içinde 4-5 kilo daha fazla et kazanıyor." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2024 11:21 GÜNCELLEME 02.10.2024 13:07 ÜLKE'DE BUGÜN
Bu bitkiyi yiyen hayvanlar bir ay içerisinde 4-5 kilo et kazanıyor

Diyarbakır'da 74 yaşındaki Abdullah Tuğrul, ağaçlardan topladığı keçiboynuzlarını çay gibi demleyerek içmenin yanı sıra yemeleri için hayvanlarına da veriyor. 

Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda aldığı küçükbaş hayvanlarını beslemek için keçiboynuzu toplamaya başlayan Tuğrul, "Hayvanlar keçiboynuzu yedikten sonra 1 ay içinde 4-5 kilo daha fazla et kazanıyor ve etlerinin daha güzel olduğunu fark ettik. Keçiboynuzu yem yerine de geçiyor ve daha fazla verim sağlanıyor." ifadelerini kullandı. 

Kaldırım kenarlarındaki ağaçlardan keçiboynuzu toplayan Tuğrul, keçiboynuzu toplarken yaşlı bir adamın keçiboynuzlarının çay gibi demlenerek içilmesini tavsiye ediyor. 

Bu tavsiyeyi uygulayan Tuğrul, keçiboynuzunun mide rahatsızlıklarına, damar sağlığına ve kuvvet verdiğini dile getirdi.

Tuğrul, keçiboynuzunu hem kendisi için hem hayvanları için kullandığını ve çok faydasını gördüğünü kaydetti.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR