Kilo aldıran vitaminler

Kilo almanın en sağlıklı yolu, vitaminlerden yararlanmaktır. İşte sizler için hazırladığımız kilo aldıran vitaminler...

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2018 07:15 GÜNCELLEME 25.06.2018 08:40 Diyet
Kilo aldıran vitaminler

Sağlıklı bir şekilde kilo almak istiyorsanız, vitaminlerden yardım alabilirsiniz. Sizler için kilo almanıza yardımcı olacak vitaminleri araştırdık.

İşte kilo almaya yardımcı olan vitaminler:

C Vitamini

Eğer aşırı hızlı metabolizma nedeniyle kilo alamıyorsanız daha fazla C vitamini tüketebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta C vitamininin vücut tarafından depolanmadığı için günlük olarak alınması gerektiğidir. Günlük olarak önerilen miktarın çok üzerinde C vitamini almanın mide bozukluklarına ve ishale neden olabileceğini unutmayın.

D Vitamini

Sağlıklı kemikler için kritik bir rolü olan D vitamini aynı zamanda özellikle hamile kadınlarda sağlıklı kilo almayı destekleyen vitaminler arasında yer alıyor. D vitamini kemik yapısını güçlendirdiği için kilo alma sürecinin önemli bir parçası olan düzenli egzersize karşı vücudun direncini arttırıyor.

Tiamin (B1 Vitamini)

Suda çözünen B vitaminlerinden biri olan tiamin, iştah açıcı özelliği ile kilo almayı kolaylaştırabilir. Tiamin bakımından zengin esmer pirinç, tam tahıllı ekmekleri ve eti beslenmenize ekleyerek bu vitaminden yararlanabilirsiniz.