Mide detoksu nedir, nasıl yapılır? Midenin en zor erittiği şey nedir? Mideyi rahatlatmak için...

Fazla yediğinizde midenizin rahatlaması için uygulayabileceğiniz detoks ile hem kilo problemini aşabilir hem de sağlık problemleri ile karşılaşma riskini en aza indirebilirsiniz. Peki ağır yemekler yediğiniz zaman midenizi nasıl temizlersiniz? Bunun cevabı ise elbette ki mide detoksu! Peki mide detoksu nedir, mide detoksu nasıl yapılır? Sindirimi en zor besinler neler? Mide hangi besinleri zor eritir? İşte mide rahatlatan sağlıklı detoksun yapılışı...

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2019 08:07 GÜNCELLEME 29.10.2019 13:21 Diyet
Mide detoksu nedir, nasıl yapılır? Midenin en zor erittiği şey nedir? Mideyi rahatlatmak için...

Önemli günler için özene bezene hazırlanan lezzetli mi lezzetli yemekler, kilo problemi yaşayan kimselerin sınırlarını zorlayabilir hatta diyeti bozmalarına bile sebep olabilir. Gün içerisinde tüketilen ağır ve yağlı yiyecekler daha sonradan mide problemi yaşamanıza sebep olabilir ve fazladan kalori almanıza yol açabilir. Vücudun belirli bölgelerinde yağ birikimine müsait olan besinlerin kilo olarak dönmemesi için uygulayabileceğiniz bazı sağlıklı detoks kürleri ile midenizi rahatlatabilir, hatta düzenli uyguladığınızda kilo vermeyi kolaylaştırabilirsiniz. Sadece diyet yapmak isteyen kimselere yönelik olmayıp aynı zamanda yemek yedikten sonra oluşan şişkinlik, hazımsızlık ve gaz problemlerine karşı doğal çözümler uygulayarak hem sağlığınızı hem de formunuzu koruyabilirsiniz! Mide sağlığına iyi gelen besinler neler? Midenin en zor erittiği şey nedir? Sindirimi kolaylaştıran ve zorlaştıran besinler neler? Sindirim sistemini hızlandıran püf noktalarla beraber Mide detoksu hakkında bilinmesi gerekenler...

YİYECEKLERİN SİNDİRİM SÜRELERİ TABLOSU:

SU: Direkt olarak bağırsaklara geçer.
MEYVE VEYA SEBZE SULARI: 15-20 dakikada bağırsaklara ulaşır.
ÇİĞ SEBZELER: Yaklaşık 30-40 dk sonra bağırsaklardadır.
PİŞMİŞ SEBZELER: Ortalama 40 dakika sonra bağırsaklardandır.
BALIK: 45-60 dakikada bağırsağa geçer.
YAĞLI SALATA: 1 saat sonra bağırsaktadır.
NİŞASTALI GIDALAR: 1,5- 2 saat sonra bağırsaklara ulaşır.
TAVUK: 1,5-2 saat sonra bağırsaklara gider.
KABUKLU KURUYEMİŞ: 3 saat sonra bağırsaklardadır.

SİNDİRİMİ UZUN SÜREN BESİNLER NELER?

TIKLA OKU: MİDE SİNDİRİMİ NASIL HIZLANDIRILIR?

Özellikle de bayram günlerinin vazgeçilmezi olan çikolatalar direkt olarak reflüyü etkileyerek sindirimi kolaylaştırmaktadır. Sütün içinde bulunan laktoz maddesi mide üzerinde gaza ve şişkinliğe sebep olarak sindirimi zorlaştırmaktadır.Midesi hassas olan kimselerin laktozsuz ürünleri tüketmesi daha çok önerilir, alerjik riski de oldukça yüksektir.

Mutfakta yemek yaparken kullanılan en temel malzemelerden biri olan soğan erimesi zor gıdalardandır. Dışkı ile vücuttan uzaklaştırıldığında yanmaya sebep olarak sindirim sistemini olumsuz etkileyebilmektedir. Midede rahatsızlık hissi uyandırdığı yetmezmiş gibi bir de midenin en zor erittiği şeylerden biri olduğu için gaz ve şişkinliğe yol açabiliyor. Bu nedenle olabildiğince pişmiş ve yerken güzelce çiğneyerek yemek daha doğru olacaktır.

METABOLİZMA HIZLANDIRAN VE YAĞ YAKAN BİTKİ ÇAYI YAPIMI

TIKLA OKU: TUVALETE SIK ÇIKMAK ZAYIFLATIR MI?

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık içme suyu
1 çay kaşığı bal
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1/2 çay kaşığı toz zencefil

YAPILIŞI:

Ilık içme suyunun içine 1 çay kaşığı miktarında süzme bal koyup karıştırın. Buradaki suyun sıcak değil ılık olmasına dikkat edin. Daha sonra 2 yemek kaşığı limon suyunu ve 1 yemek kaşığı elma veya üzüm sirkesini koyup  bütün malzemeleri kaşıkla yeniden karıştırın. Son aşamada ise yarım çay kaşığı toz zencefil ekleyip karıştırarak tüketin.

MİDE DETOKSU NASIL YAPILIR?

Sağlıklı beslenmeye dikkat etmenin yanı sıra her gün muhakkak 30 dakikalık yürüyüş yapmakta ihmal edilmemelidir. Düzenli egzersizle beraber uygulayabileceğiniz 3 günlük hızlı yağ yakıcı detoks için yapmanız gerekenler...

1. Gün detoksu

Sabah uyanır uyanmaz 1 bardak kadar limonlu su tüketin. Meyve ya da taze meyve salatasını beslenmenizden eksik etmeyip aralarda limonataya devam edin. Acıkırsanız, 2 dilim çavdar ekmeği ya da 2 tane diyet bisküvi yiyebilirsiniz. Gün içerisinde toplamda 8 bardak limonata için. Bağırsak sağlığı için ise sabah erken ve akşam geç saatte form çay için.

2. Gün detoksu

Sabah: 1 yeşil çay, 2 dilim kızarmış kepek ekmeği, yeşillik, 2 ceviz ve 1 havuç. 

Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haşlanmış ıspanak ve 1 tane domates.

Akşam: 200 gramlık 1 biftek, zeytinyağlı ve limonlu yeşil salata. Boşluklarda salatalık / Yeşil elma / 10 bardak su ve 3-4 fincan açık yeşil çay. 

3. Gün detoksu

Sabah: 1 yeşil elma ve 2 dilim ananasla hazırlanmış meyve salatası. Acıkılırsa çavdar ekmeği, light bisküvi tüketilebilir. Öğün aralarında 8 -10 bardak limonata. Bitki çaylarından rezene ve form çay için. (Sabah erken, akşam geç vakitlerde)

Öğle: 1 avuç barbunya, 2 kabak, 1 havuç, yarım demet semizotu, 3 adet soğan. Tatlandırmak için kurutulmuş sebze yenebilir. Kırmızı biber, köri ve domates ilave edilebilir. Alabildiği kadar su (ortalama 1 litre) ilave edilerek çorba gibi tüketin. Sebzeler dirice olmalıdır.

Akşam: Öğlen yediğiniz sebze yemeğini tekrardan yaparak tüketin. Acıkılırsa 1-2 dilim çavdar ekmeği, 1 paket diyet bisküvi yenebilir. 10 bardak su ve 3-4 fincan açık yeşil çay.

SİNDİRİMİ RAHATLATAN BİTKİ ÇAYI TARİFİ: