Bitcoin'i tanıyan ilk ülke olma yolunda

Avustralya, Bitcoin ve diğer sanal paraların ticari hayatta kullanılan para birimleri ile eşdeğer tutulması için yasa tasarısı hazırladı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.08.2015 16:19 GÜNCELLEME 04.08.2015 16:19 Dünya Ekonomisi
Bitcoin'i tanıyan ilk ülke olma yolunda

Avustralya Senatosu'nun Ekonomi Komisyonu, Bitcoin ve diğer sanal paraların da ticari hayatta kullanılan diğer para birimleri ile eşdeğer tutulması için yeni bir yasa tasarısı hazırladı.

Hükümetin daha önce çıkardığı bir yönetmelikle Bitcoin, 'Soyut varlık' olarak tanımlanmış ve sanal paranın resmi ticari işlemlerde kullanılamayacağı ifade edip vergilendirilebileceğini söylemişti.

Ekonomi Komisyonu Başkanı Sam Dastyari tarafından hazırlanacak olan raporun tamamlanmasıyla birlikte Senato'da tartışmaya açılması bekleniyor.

Bir ülkenin Bitcoin'i resmi bir para birimi olarak kabul etmesinin, son 5 yıldır yaygınlaşan sanal parabiriminin itibarını artıracağı tahmin ediliyor.

Sam Dastyari, Bitcoin'in para birimi olarak tanınmasının ülke ekonomisine önemli katkısı olacağını savunurken "Hiç kuşkusuz böyle bir adım Bitcoin'e olan güveni artıracak. Bilişim sektörü yatırımcıları için de yatırımlar daha kolay hale gelecek. Avustralya'da yatırım yapmak isteyen kişi ve kurumların da önü açılmış olacak" diyor.

BITCOIN NEDİR?

Bitcoin, sadece internet ortamında varolan, hiçbir merkezi otoriteye, devlete ya da kuruma bağlı olmayan, sanal bir para birimi.