İran yerine İtalya'nın Dünya Kupası'na katılmasını öneren Trump'a Çizme'den şok tepki!

Donald Trump'ın elçisi Paolo Zampolli, Dünya Kupası'na İran yerine İtalya'nın katılmasını önermişti. Zampolli, Trump'ın isteği ile talebi FIFA Başkanı Gianni Infantino'ya ilettiğini duyurmuştu. Konu hakkında İtalya'dan sert bir tepki geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2026 15:41 GÜNCELLEME 24.04.2026 15:51 DÜNYA KUPASI
İran yerine İtalya'nın Dünya Kupası'na katılmasını öneren Trump'a Çizme'den şok tepki!

İtalya Ekonomi ve Maliye Bakanı Giancarlo Giorgetti, ABD Başkanı Donald Trump'ın kıdemli bir temsilcisinin gündeme getirdiği 2026 FIFA Dünya Kupası'na İran'ın yerine İtalya'nın katılması önerisiyle ilgili, "Bunu utanç verici buluyorum. Ben olsam utanırdım." dedi.

Politico haber sitesinde yer alan habere göre, İtalya Ekonomi ve Maliye Bakanı Giorgetti konuyla ilgili gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

Giorgetti, "Donald Trump’ın özel temsilcisinin bunu talep ettiğine dair haberi okudum. Bunu utanç verici buluyorum. Ben olsam utanırdım." diye konuştu.

'İRANLI 11 GENÇTEN KORKUYORLAR'

Öte yandan, İran’ın Roma Büyükelçiliği, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan dün yaptığı açıklamada, ABD’yi İran’ı Dünya Kupası’ndan dışlamaya çalışmakla eleştirdi.

Futbolun siyasetçilere değil halka ait olduğu belirtilen açıklamada, bu girişimin "İranlı 11 gencin sahadaki varlığından korkan ABD’nin ahlaki iflasını" gösterdiği ifade edildi.

DONALD TRUMP İSTEYİNCE ELÇİSİ DİLE GETİRMİŞTİ

Financial Times gazetesinin haberine göre, Trump'ın özel temsilcilerinden İtalyan asıllı Paolo Zampolli, ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde yapılacak 2026 FIFA Dünya Kupası'na İran'ın yerine, kupaya kısa süre önce eleme turlarında veda eden İtalya'nın katılmasını önermişti.

Zampolli, Trump'ın isteğiyle bu konuyu açıkladığını sözlerine eklemişti.

İtalya Gençlik ve Spor Bakanı Andrea Abodi, 2026 FIFA Dünya Kupası'na İran'ın yerine İtalya'nın katılması önerisini "uygunsuz" olarak nitelendirmişti.

Bunun üzerine ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran'ın 2026 FIFA Dünya Kupası'ndan çıkarılıp yerine İtalya'nın alınacağı yönündeki iddiaları yalanlamıştı.

KAYNAK : AA
Bedirhan Altundağ Haber7.com - Spor Editörü

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Beykent Üniversitesi Yeni Medya bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Okuldan mezun olduğundan bu yana medya sektörünün birçok kuruluşunda spor editörü ve spor muhabiri pozisyonlarında çalıştı. Kariyerine Mart 2026'dan beri Haber7.com'da spor editörü olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR