Courtois, Dünya Kupası'ndan elendi! Federasyona tehdit gibi rest çekti
Dünya Kupası'nda çeyrek finalde İspanya'ya 2-1 yenilerek turnuvaya veda eden Belçika'da Thibaut Courtois şoku yaşanıyor. Yıldız kaleci, Belçika Federasyonu'nu emekli olmakla tehdit etti.
ABONE OLLos Angeles'ta oynanan 2026 FIFA Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde İspanya ile Belçika karşı karşıya geldi.
Maçı 2-1 kazanan İspanya, turnuvada yarı finale yükseldi. Belçika ise organizasyona çeyrek finalde veda etti.
BELÇİKA'DA COURTOIS DEPREMİ
Belçika'nın yıldız kalecisi Thibaut Courtois ise karşılaşma sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Kariyerini Real Madrid'de sürdüren 34 yaşındaki file bekçisi, Belçika Futbol Federasyonu'nu emekli olmakla tehdit etti.
Başarılı kaleci, Uluslar Ligi'nde oynamak istemediğini ve milli takıma 1 yıl ara vermek istediğini açık açık duyurdu.
Courtois, bu isteğinin kabul olmaması halinde ise milli takımı bırakacağını dile getirdi.
"ULUSLAR LİGİ'NDE OYNAMAK İSTEMİYORUM"
Marca'ya konuşan Courtois, maç sonu şu açıklamalarda bulundu:
“Federasyonla konuşup milli takıma 1 yıl ara vermek ve EURO 2028 Elemeleri ile birlikte geri dönmek istiyorum. Uluslar Ligi'nde oynamak istemiyorum. Eğer federasyon bunu kabul etmezse İspanya ile oynadığımız maç kariyerimin son milli maçı olabilir.”