Darbeci subaylar Almanya’dan iltica istedi!

FETÖ'cü kalkışma sonrası NATO üslerinde görev yapan 40 asker, Almanya'ya iltica başvurusunda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2017 07:28 GÜNCELLEME 29.01.2017 07:33 DÜNYA
Darbeci subaylar Almanya’dan iltica istedi!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Türkiye'ye çağrılan ancak geri dönmeyen NATO'daki Türk subaylar hakkında yeni bir detay daha ortaya çıktı. Alman Der Spiegel dergisindeki habere göre Almanya'daki NATO üssünde görevli yüksek rütbeli 40 subayın Almanya'ya iltica talebinde bulunduğu belirtildi. 

TÜRKİYE'YE GERİ GÖNDEREMEYİZ

Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) ve Almanya İçişleri Bakanlığı'nın bu askerlerin başvurularına ilişkin normal prosedürü uyguladığı açıkladı. Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili Stephan Mayer “Hiç kuşkusuz, bu askerleri Türkiye'ye geri gönderemeyiz” dedi. Mayer, bu askerlerin Türkiye'de 'derhal cezaevine konacağını' da sözlerine ekledi.

DARBECİLER MAĞDUR OLARAK GÖSTERİLDİ

Haberde söz konusu subayların NATO'daki görevlerinin durdurulduğu kaydedildi. Der Spiegel dergisi, konu hakkında Alman ve NATO yetkililerinin herhangi bir açıklama yapmadıklarının da altını çizdi.Haberde imzası bulunan Der Spiegel'dan Peter Müller ve Alman gazeteci Monica Anthes , NATO'daki firari subaylardan ikisiyle böyle röportaj yaptı. FETÖ'cü subaylar mağdur olarak yansıtıldı.