Suudi Arabistan İran'a cevap verdi!

İran Devrim Muhafızları'nın terör saldırılarının arkasında Suudi Arabistan'ın olduğu açıklamasının ardından, Suudi yetkililerden bu iddialara cevap geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2017 09:56 GÜNCELLEME 09.06.2017 09:01 DÜNYA
Suudi Arabistan İran'a cevap verdi!

Devrim Muhafızları, yayımladığı açıklamada şunları kaydetti: "Saldırı, ABD Başkanı (Donald Trump) ve teröristleri destekleyen gerici (Suudi) liderlerle görüşmesinden bir hafta sonra gerçekleşti. DAEŞ'in saldırıyı üstlenmesi, onların bu vahşi saldırıda parmağı olduğunu gösteriyor."

RUHANİ: MÜCADELEYE DAHA DA ODAKLANACAĞIZ

Sputnik haber ajansının aktardığına göre, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve dini lider Ayetullah Ali Hamaney'den de açıklama geldi. Ruhani saldırının İran’ı bir araya getirdiğini söyleyip "İran’ın terörizme karşı mücadelesine daha da odaklanacağını" kaydetti.

HAMANEY'DEN "HAVAİ FİŞEK" BENZETMESİ

Hamaney ise saldırıları "havai fişek" olarak tanımladı: "Bu havai fişeklerin İran’a hiç etkisi yok. Yakında ortadan kaldırılacaklar… Onlar, İran ulusuna ve yetkililerine etki edemeyecek kadar ufak."

SUUDİ ARABİSTAN REDDETTİ

Bu arada Suudi Arabistan, İran Devrim Muhafızları'nın suçlamasını reddetti. Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr "Terör saldırılarını ve masumların ölmesini, her nerede meydana gelmiş olursa olsunlar kınıyoruz."

İRAN'DA DAEŞ SALDIRISI

İran'ı sarsan DAEŞ saldırılarında 12 kişi ölmüş, 43 kişi de yaralanmıştı. Bu DAEŞ terör örgütünün İran'da gerçekleştirdiği ilk saldırıydı.