WP: Orduya karşı AK parti'ye destek

The Washington Post, AK Parti'nın açık farklı zaferinin, birçok seçmen ve gözlemci tarafından 'Ordunun nisan ayındaki siyasete müdahale girişimine karşı Erdoğan'in desteklenmesi' olarak değerlendirildiğini yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2007 11:52 GÜNCELLEME 23.07.2007 11:52 DÜNYA
WP: Orduya karşı AK parti'ye destek

WASHINGTON POST: 'TÜRKİYE'DE İKTİDAR PARTİSİ AÇIK FARKLA KAZANDI'

ABD'nin önde gelen gazetelerinden The Washington Post, Türkiye'deki genel seçim sonuçlarını değerlendirirken, ülkenin ekonomik durumunu önemli ölçüde ilerleten AK Parti'nin açık farklı bir zafer kazandığını yazdı.

Gazetenin İstanbul çıkışlı haberinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçim sonuçlarının belli olmasından sonra yaptığı açıklamada dile getirdiği 'bu demokrasi sınavını geçtik ve dünyaya örnek olacağız' sözüne yer verildi.

Haberde, AK Parti'nın yaklaşık beş yıllık iktidarında, daha önce çok yükseklerde seyreden enflasyonu dizginlediği, yüzde 7'lerden fazla yıllık büyüme sağladığı ve ülkeye kaydadeğer ölçüde refah getirdiği ifade edildi. The Washington Post, AK Parti'nın açık farklı zaferinin, birçok seçmen ve gözlemci tarafından 'Ordunun nisan ayındaki siyasete müdahale girişimine karşı Erdoğan'in desteklenmesi' olarak değerlendirildiğini yazdı.

Haberde, kuzey Irak'taki gelişmelere ilişkin kamuoyunda oluşan kızgınlığın, Milliyetçi Hareket Partisi'nin TBMM'ye girmesine katkı sağladığı dile getirilerek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin de sandalye kaybetmesine karşın Meclis'e girdiğine işaret edildi.

MAKALENİN İNGİLİZCE TAM METNİ İÇİN BAKINIZ