Cem Özdemir: AKP kanıtlamalı

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu üyesi Cem Özdemir, AKP’nin bu zaferi çok iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Özdemir, “Eğer gerçekten Türkiye’nin yeni merkez partisi olmak istiyorsa bunu ispatlamalı' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2007 12:44 GÜNCELLEME 23.07.2007 12:44 DÜNYA
Cem Özdemir: AKP kanıtlamalı

Cem Özdemir, AKP’nin bu zaferi çok iyi değerlendirmesi gerektiğini belirterek, “Eğer gerçekten Türkiye’nin yeni merkez partisi olmak istiyorsa. Örneğin kadın bakan sayısını yükseltip Alevileri kucaklayarak Kürt meselesinde cesur adımlar atmalıdır” dedi.


Cem Özdemir, yaptığı açıklamada “Türkiye’de istikrar kazandı. Halk değişimin devamını destekledi. Dışarıda ve Türkiye’de bütün provokasyonlara rağmen AB müzakere masasından kalkınmamasını halk onurlandırdı” dedi.

301 KALDIRILMALI

Hükümetin AB yolunda halktan aldığı desteğin arkasını getirmesini gerektiğini belirten Özdemir, “En başta 301. maddenin kaldırılması. Bunun karşılığında da AB’de kendisine düşen görevi yerine getirip müzakereleri hızlandırmalıdır” şeklinde konuştu.

Cem Özdemir, AKP’nin bu zaferi çok iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgularken “Eğer gerçekten Türkiye’nin yeni merkez partisi olmak istiyorsa. Örneğin kadın bakan sayısını yükseltip Alevileri kucaklayarak Kürt meselesinde cesur adımlar atmalıdır.Hükümet içinde liberal kesimden insanların bulunması hem içeriye hem dışarıya önemli bir mesaj olur” değerlendirmesini yaptı.

MECLİSTE SOL BOŞLUK OLACAK

Bundan sonraki seçimlerde güçlü bir liberal solun Meclise girmesi gereğine işaret eden Özdemir, 'Bunun için bugünden itibaren çalışmalara başlanmalıdır. Ne yazık ki mecliste sol boşluk yaşanacak. Bu hem Türkiye için, hem de iktidar için iyi bir şey değil. Her iktidarın karşısında güçlü muhalefete ihtiyaç vardır” dedi.