Yunanistan’dan Türkiye'ye akıl almaz karalama!

Ankara-Atina hattında üst düzeyde olan gerilimi artıracak bir açıklama Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias'tan geldi. Kotzias, "Türkiye, BM'ye Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki Yunan topraklarıyla ilgili 'yanlış pozisyonlar' içeren belge sunduğunu" iddia ederek adeta Yunanistan'ın haksızlığını unutturmaya çalıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2018 10:10 GÜNCELLEME 08.05.2018 10:12 DÜNYA
Yunanistan’dan Türkiye'ye akıl almaz karalama!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'e (BM) Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki Yunan topraklarıyla ilgili "yanlış pozisyonlar" içeren bir belge sunduğunu ve bu tür iddiaları yasal gibi göstermeye çalıştığını iddia etti.

Voice Of America'da yer alan habere göre Kotzias, Türkiye'yi Yunan egemenliği altında bulunan topraklar üzerindeki "yasadışı" iddialarını meşrulaştırmaya çalışmakla suçlarken Ankara'nın bu çabalarının uluslararası hukuka ters düştüğünü ve bu nedenle başarısızlığa mahkum olduğunu söyledi.

 

 

Ege ve Akdeniz’de yaşanan ada geriliminin ardından Türkiye ve KKTC’nin bütün itirazlarına rağmen Kıbrıs açıklarında doğal gaz arama faaliyetlerine devam eden Yunanistan, geçtiğimiz haftalarda da Türkiye karşıtı açıklamalarda bulunmuştu.