Harita paylaşıp, hedefe koydular! Korkutan sözler

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, müttefiklerinin ve ortaklarının İran'a yönelik ekonomik baskı kampanyasına katılmalarını istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2018 15:20 GÜNCELLEME 12.07.2018 15:28 DÜNYA
Harita paylaşıp, hedefe koydular! Korkutan sözler

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, ABD'nin müttefiklerinin ve ortaklarının İran'a yönelik ekonomik baskıyı arttırma kararına katılmalarını istediğini söyledi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Avrupa'da İran destekli terörist saldırılar 1979-2018 (Kudüs Gücü ve Hizbullah dahil)" yazılı ve Türkiye'nin de işaretli olduğu bir harita paylaşan Pompeo, "İran, BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ederek Ortadoğu'da silah göndermeye devam ediyor. İran rejimi her yerde sorun çıkarmak istiyor. Bunu durdurmak bizim sorumluluğumuz. Müttefiklerimizden ve ortaklarımızdan İran rejimine karşı ekonomik baskı kampanyamıza katılmalarını istiyoruz. Rejimin terörizm ve vekil savaşlarını finanse etmek için kullandığı tüm fonları kesmeliyiz. İran, bir sonraki ülkelerimizden birinde terörizm, şiddet ve istikrarsızlığı bastırmaya ne zaman çalışabileceğine dair bir haber yok" dedi.

 

 

KAYNAK : Haber7