Rusya'dan ABD'ye Monroe Doktrini suçlaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'yi, Latin Amerika'yı Venezuela üzerinden yeniden şekillendirmekle suçladı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2019 16:54 GÜNCELLEME 22.04.2019 10:11 DÜNYA
Rusya'dan ABD'ye Monroe Doktrini suçlaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kendisini "geçici devlet başkanı" ilan Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu karşı sert sözlerle yüklenildi.

 

 

Açıklamada, "Guaido, her adımını ABD'nin kontrol ettiği bağımsız olmayan bir siyasetçi. Bu yüzden onunla bir temasımızın olması söz konusu değil" denildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un Monroe Doktrini'nin Venezuela'ya uygulanabileceği yönündeki yorumuna da cevap verdi. Bakanlık Bolton'un bu sözlerinin "düşüncesizce bir fikir" olduğunu belirtirken, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Rus Dışişleri ABD'yi, Latin Amerika'yı Venezuela üzerinden yeniden şekillendirmeye çalışmakla suçladı.

ABD Başkanı James Monroe'nin, 2 Aralık 1823'te kongreye sunduğu bu doktirini baştan aşağı inceleyen uzmanlar tek cümlelik şu yorumu getiriyor: "Amerika kıtasının sorumluluğu ABD'ye aittir."

Bakanlık ayrıca, Moskova yönetiminin Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde, Venezuela'ya insani yardım grubu göndermeye hazır olduğunu kaydetti.

KAYNAK : Haber7 / Dış Haberler Servisi