Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye F-35, S-400 ve yerel seçim resti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim sonrası açıklamalar yapan ABD ve Avrupa'ya çok sert sözler söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.04.2019 16:02 GÜNCELLEME 05.04.2019 16:06 DÜNYA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye F-35, S-400 ve yerel seçim resti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyüpsultan Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yerel seçim sonrası açıklamalar yapan ABD ve Avrupa'ya çok sert sözler söylerken, Washington yönetiminin S-400 ve F-35 tehditlerine de cevap verdi.

 

 

Erdoğan, "Türkiye genelinde 30 büyükşehirin 15 tanesini aldık. MHP bir tanesini aldı. Cumhur İttifakı olarak bizim aldığımız oy yüzde 53.3, buraya gelmiş vaziyetteyiz. Bunu tüm milletimin bilmesi lazım. İçişlerimize karışmak isteyen ABD'nin bunu bilmesi, Avrupa'nın bunu bilmesi lazım. Siz haddinizi bilin. Kendi ülkenizde bunun itirazını yaptınız. Herkes haddini bilecek. Türkiye'de katılımıyla yüzde 83'e varan bir katılımın olduğu bir demokrasi dersi verilmiştir" dedi.

 

 

Kritik tarih 8 Nisan... Erdoğan ve Putin S-400 için harekete geçiyor

S-400 VE F-35 AÇIKLAMASI

ABD'nin şu andaki söylemleri çok yanlış. Rusya'ya 8 Nisan'da bir seyahatimiz olacak. Biz S-400 sürecin bitirdik. S-400 ile ilgili ödemelerimiz devam ediyor. Biz ABD'ye teklifimiz sizden Patriot'ları alalımdı. ABD uygun şartlarda bize tanımadı. Biz de bu nedenle şu duruşta oraya sıcak bakmıyoruz. Temmuz ayında teslimat başlayacak.

F-35 konusunda önüne gelen bir şeyler söylüyor. Çok kısa bir süre içinde dördüncüyü de teslim edecekler. Pilotlarımız eğitim alıyor. Mevlüt Çavuşoğlu NATO toplantısı için oradaydı. NATO Genel Sekreteri'nin yaptığı konuşma manidardır. Adeta NATO ülkesi üyelere herhangi bir yaptırım doğru değildir hepsine ihtiyacımız var ifadesini kullandı. Daha önce de biz üyelerimizin hangi silahı alacağına müdahale edemeyiz demişti.