ABD'den dünyayı sarsan iddia: Kanıtlara ulaştık

ABD Ordusu, geçtiğimiz hafta Umman Körfezi'nde tankerlere düzenlenen saldırının arkasında İran olduğunu ve buna dair kanıtlara ulaştıklarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.06.2019 14:34 GÜNCELLEME 19.06.2019 14:38 DÜNYA
ABD'den dünyayı sarsan iddia: Kanıtlara ulaştık

Geçtiğimiz hafta Umman Körfezi'nde tankerlere düzenlenen saldırılar hakkında ortaya yeni iddialar atılmaya devam ediliyor.

Son açıklama ABD ordusundan geldi. ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı komutanı Sean Kido, bölgedeki müttefikleriyle ortak bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Kukuka Courageous adlı tankeri hedef alan saldırı limpet mayını ile gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda Kukuka Courageous tankerinde oluşan hasar, bunun hava aracıyla gerçekleşmediğini gösteriyor. Mayınlar, İran ordusunun askeri geçit töreninde gösterdiği mayınlara benziyor. Mayınlar su altına yerleştirildi" dedi.

 

 

ABD önce görüntüleri yayımladı sonra harekete geçti: 1000 asker daha

ABD Ordusu daha önce yayımladığı bir videoda, tankerlere saldırıyı İran Devrim Muhafızları'nın yaptığını iddia etmiş, dün ise bu konu ile alakalı yeni fotoğrafları basına vermişti. Görevden ayrılacağı açıklanan ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan da, körfezdeki son gelişmeler üzerine Ortadoğu'ya bin asker sevk edileceğini açıklamıştı.

KAYNAK : Haber7 / Dış Haberler Servisi