Teröristbaşı Salih Müslim fena tutuştu!

ABD'nin sınır hattından çekilme kararı sonrası terör örgütü PYD/YPG sözcüsü Salih Müslim, Amerikan yönetiminin sözlerini tutmadığını söyleyerek çekilme kararına tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2019 19:37 GÜNCELLEME 08.10.2019 19:38 DÜNYA
Teröristbaşı Salih Müslim fena tutuştu!

Terör örgütü YPG'nin siyasi kanadı PYD sözcüsü Salih Müslim, ABD'nın Suriye sınırından çekilme kararını eleştirdi. Müslim, "Suriye'de ABD güçleri hala var. DAEŞ hücrelerine karşı savaş sürüyor" diyen Müslim, sözlerini şöyle sürdürdü: "Deyrezzor'da, Rakka'da vs. SDG ile beraber çalışıyorlar. Ama sınırdaki güçlerini çektiler. Amerikan askerlerinin diğer yerlerden çekilmesi gibi bir şey yok." ifadelerini kullandı.

 

BBC Türkçe'nin konuştuğu yerel kaynaklar da, sınırdaki bazı noktalar dışında ABD askerlerinin Suriye'nin kuzeyinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

"ESED'E ÇAĞRI YAPMADIK AMA YAPABİLİRİZ"

PYD Sözcüsü Salih Müslim, "Kuzey Suriye Özerk Yönetimi'nin henüz Şam'a bir çağrı yapmadığını ancak yapabileceğini de belirterek "Özerk yönetim böyle bir çağrıda bulunmadı ama bulunabilirler. 'Sınırı beraber koruyalım' diyebiliriz. Egemenlik için beraber bir şey yapmak istiyorsanız gelin beraber yapalım, ama eğer 'Gelin teslim olun, ondan sonrasını biz yaparız' derlerse kabul etmeyiz." ifadelerini kullandı.