Türkiye ile Rusya anlaşamadı! Ve Ankara'yı terk ettiler! Kremlin ve NATO'dan da flaş açıklama

İngiliz haber ajansı Reuters'ın geçtiği haberde, Esad güçlerinin Türk askerlerini şehit etmesinin ardından Türkiye ile Rusya arasında gerçekleştirilen toplantıda bir anlaşmaya varılamadığını ve delegasyonun başkent Moskova'ya geri döndüğünü duyurdu. Öte yandan gerilim arttığı bölge için NATO ve Kremlin'den de peş peşe açıklamalar geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.02.2020 17:27 GÜNCELLEME 12.02.2020 10:00 DÜNYA
Türkiye ile Rusya anlaşamadı! Ve Ankara'yı terk ettiler! Kremlin ve NATO'dan da flaş açıklama

Esad rejimine bağlı birlikler, Suriye'nin İdlib kentinde geçtiğimiz hafta Türk askerlerini top atışlarıyla vurmuş ve 7'si asker 1'i sivil personel toplam 8 kişi şehit düşmüştü. Bu gelişmenin ardından bölgede gerilim artarken Rusya'dan Türkiye'ye heyet gelmişti.

 

Bu delegasyonun Ankara'daki temasları devam ederken, dün yine İdlib'de, Esad tarafından Mehmetçik hedef alınmıştı. Saldırıda 5 asker şehit olurken 5 asker de yaralanmıştı.

 

ANLAŞMA SAĞLANAMADI VE HEYET TÜRKİYE'DEN AYRILDI

Toplam 13 askerin şehit düşmesinin ardından bugün yeni bir gelişme yaşandı. İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Türk yetkili, yaptığı açıklamada, iki ülkenin çatışmaları nasıl durdurulacağı konusunda somut bir anlaşmaya varamadığını söyledi. Yetkili daha sonra Rus heyetin başkent Moskova'ya döndüğünü kaydetti.

ÖTE YANDAN REJİME AİT BİR HELİKOPTER MUHALİFLER TARAFINDAN DÜŞÜRÜLDÜ... HELİKOPTERİN DÜŞÜRÜLME ANI AŞAĞIDAKİ VİDEODA SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ...

MOSKOVA YÖNETİMİNDEN YENİ AÇIKLAMA

İdlib'deki son duruma ilişkin açıklama yapan Kremlin ise, "Suriye'nin İdlib bölgesindeki durum endişe verici. Türkiye ile Rusya arasındaki anlaşma uygulanmak zorunda. Suriye ve Rusya güçlerine yapılan tüm saldırılar durdurulmalı" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "İdlib'deki durum son derece endişe verici. İdlib'deki saldırıları kınıyor, Esad rejimi ve Rusya'ya acilen saldırıları durdurma çağrısında bulunuyorum" dedi.

KAYNAK : Haber7