Suriye'de son dakika gelişme: Muhalifler Halep'ten çekildi

Gün boyu Rusya'nın havadan, İran destekli grupların ise karadan saldırı düzenlediği Halep'de endileşendiren bir gelişme yaşandı. Reuters'ın Suriye Devlet Televizyonu'na dayandırdığı son dakika haberine göre, Rusya destekli rejim ordusu Halep'in kontrolünü ele geçirdi. Esed rejiminin saldırıları sonucu bölgedeki muhalif gruplarının çekildiği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2020 20:45 GÜNCELLEME 16.02.2020 21:11 DÜNYA
Suriye'de son dakika gelişme: Muhalifler Halep'ten çekildi

Gün boyu Rusya'nın havadan, İran destekli grupların ise karadan saldırı düzenlediği Halep'de endileşendiren bir gelişme yaşandı.

 

Reuters'ın Suriye Devlet Televizyonu'na dayandırdığı son dakika haberine göre, Rusya destekli rejim ordusu Halep'in kontrolünü ele geçirdi. Esed rejiminin saldırıları sonucu bölgedeki muhalif gruplarının çekildiği belirtildi.

Böylelikle Esed rejimi, 8 yıl sonra Halep'in kontrolünü tamamen ele geçirmiş oldu. 

 

GÜN BOYU SICAK ÇATIŞMALAR DEVAM ETTİ

Gün boyu Halep'in kırsal bölgesinde, muhaliflerle Rusya destekli rejim güçleri arasında yoğun çatışma yaşanıyordu. 

Esed rejimi ile İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan güçler, Halep'te son 24 saatte 6 yerleşim yerini ele geçirmişti. 

Muhalif gruplar, rejimin ilerlemesini durdurmak için operasyon düzenlemişti. Bölgede sabah saatlerinden itibaren ciddi sıcak temas ve çatışma yaşanmıştı. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye kararı: Her yerde vuracağız

TÜRKİYE MÜHLET VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esed rejiminin Astana ve Soçi mutabakatına uygun olarak geri çekilmesi için bu ayın sonuna kadar mühlet verildiğini açıklamıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e de bu çağrısını yineleyen Cumhurbaşkanı, rejim unsurları tarafından Türk askerine yönelik herhangi bir saldırısı durumunda gereğinin yapılacağını vurgulamıştı. 

KAYNAK : Haber7