Trump için maymun önlemi

Hindistan hükümeti, ülkeye ziyarete gelen ABD Başkanı Trump'ın maymun saldırısına uğramaması için sapanlı polislerini devreye soktu

ABONE OL
GİRİŞ 24.02.2020 11:04 GÜNCELLEME 24.02.2020 11:04 DÜNYA
Trump için maymun önlemi

Hindistan'da olan ABD Başkanı Donald Trump ile eşi Melania'nın ziyareti şimdiden olay oldu. Hindistan hükümetinin ABD Başkanına olası bir maymun saldırısının önüne geçilmesi için güvenlik önlemi aldığı öğrenildi.

 

Başbakan Narendra Modi'nin Ahmedabad'da 'Namaste Trump' (Selam Trump) sloganıyla düzenleyeceği stadyum mitingi için milyonlarca Hintlinin ABD Başkanı'nı sokaklara dizilerek selamlamalarının beklendiği bildirildi.

MAYMUNLAR TRUMP'A SALDIRABİLİR

 

Hindistan'da insanlar arasında dolaşan maymunların çoğunluk olduğu yer ise Trump çiftinin ziyaret edeceği ünlü Tac Mahal anıt mezarı, burada cirit atan maymunların turistleri taciz etme, eşyalarını çalma vakalarına sahne oluyor.

Maymunlara karşı muhafızların konuşlandırıldığı Tac Mahal'de Trump'ı zaten ABD Gizli Servisi'nin koruyacak olmasına rağmen, ABD Başkanı'nın kontrolden çıkmış binlerce maymunun saldırısına uğrayabileceği korkusu Hintlilerde endişeye neden oldu.

OLASI BİR SALDIRI FELAKETE YOL AÇAR

Yerel halk bir maymun ordusunun saldırıya geçmesi halinde kontrol edilemeyeceğini belirtirken içlerinden biri "Büyük bir maymun sürüsü Trump'ın maiyetine saldırırsa felaket olur" dedi.

Geçen yıl maymunları savuşturmak için sapan kullanma yetkisi tanınmış muhafızlardan biri de maymun ordusuna karşı sapanların tümüyle etkisiz kalacağını söyledi:

"Maymun terörü o kadar baskın ve yaygın ki, kadınlarla çocuklar evlerinin tümüyle maymunların istilası altındaki damlarına çıkmaya korkuyor."

KAYNAK : euronews