Bu seferki başka! Türk jetleri Suriye'de bir savaş uçağı daha düşürdü

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre; Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 savaş uçağı, Esad rejimine ait bir savaş uçağını daha düşürdü. MSB'den yapılan açıklamada ise, "Başarıyla devam eden Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında Rejime ait bir L-39 tipi savaş uçağı düşürülmüştür" denildi. Bu, Bahar Kalkanı Harekatı çerçevesinde İdlib'de Türkiye tarafından düşürülen 3 savaş uçağı oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.03.2020 14:05 GÜNCELLEME 04.03.2020 09:11 DÜNYA
Bu seferki başka! Türk jetleri Suriye'de bir savaş uçağı daha düşürdü

Suriye resmi haber ajansı (SANA), Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'nın, Esed rejimine ait bir savaş uçağını düşürdüğünü duyurdu.

 

SANA'nın haberinden kısa bir süre sonra Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Başarıyla devam eden Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında Rejime ait bir L-39 tipi savaş uçağı düşürülmüştür" açıklamasını yaptı.

BU SEFERKİ BAŞKA MODEL

 

Bu uçak, geçtiğimiz günlerde başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı çerçevesinde İdlib'de Türkiye tarafından düşürülen 3. savaş uçağı oldu. Daha önce düşürülen iki uçak Rus yapımı Su-24 tipiyken, bugün düşürülen uçak, yakın hava desteği sağlayan hafif taaruz yapabilme potansiyeli olan L-39 tipi eğitim uçağı....

KAYNAK : Haber7