Harem selamlık otobüse geçtiler

Nüfusunun yüzde 80'inden fazlasının Katolik olduğu bir Kuzey Amerika ülkesi olan Meksika'da 'haremlik selamlık' otobüs uygulamasına geçildi. Peki ama neden?

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2008 17:51 GÜNCELLEME 29.01.2008 17:51 DÜNYA
Harem selamlık otobüse geçtiler

Yüzölçümü iki milyon kilometre kareye yakın olan Kuzey Amerika ülkesi  Meksika haremlik selamlık otobüs uygulamasına geçti. Nüfusunun yüzde 80'inden fazlasını Katolikler'in oluşturduğu tam bir okyanus ülkesi olan Meksika bu yugulamayı neden başlattı peki? 

KADINLARA YAPILAN TACİZ


Meksika'da başlatılan yeni uygulama kapsamında otobüs, metroda ve trenlerin ilk üç vagonu, sadece kalabalık saatlerde kadınlara ayrılıyor. Bu  ilginç uygulamanın sebebiyse, kadınlara yapılan taciz!


Meksiko savcılığına göre, 2007 yılında kadınları hedef alan cinsel taciz, saldırı ve tecavüz suçlarının yüzde 14'ü, metro ve belediye otobüslerinde işlendi.


29 yaşındaki Sandra Jimenez adlı kadın, ay başında gelen bu "güzel sürpriz" sayesinde, taksi parası vermekten kurtulduğunu belirtti. Özel otobüslerin, kadınlara istedikleri gibi davranma ve giyinme imkanı vereceğini söyleyen Jimenez, "Bu ulaşım şekli sayesinde artık daha güzel giyinebilirim. Rahatça mini etek giyebilirim, kimse rahatsız etmez..." diyerek memnuniyetini dile getirdi.


Haberin İngilizce metni için bakınız

Haber 7 -AA