Eşcinseller laiklik için yürüdü/Galeri

Roma'da toplanan yaklaşık 5 bin eşcinsel, Vatikan'ın kendilerine yönelik uyguladığı politikayı protesto edip laiklik istedi. Eşcinsellerin bir de Papa talebi var...

ABONE OL
GİRİŞ 10.02.2008 00:45 GÜNCELLEME 10.02.2008 00:45 DÜNYA
Eşcinseller laiklik için yürüdü/Galeri

İtalya'nın başkenti Roma'nın merkezinde toplanan yaklaşık 5 bin eşcinsel, Vatikan'ın kendilerine yönelik uyguladığı politikayı protesto etti.

Çok sayıda güvenlik görevlisinin yoğun önlemleri aldığı protesto yürüyüşü sırasında "laiklik, demokrasi, özgürlük" vurgusu yapıldı. Protestocular ayrıca "insanlık faşizme karşı" sloganları attı.

"NO VAT" adı verilen gösteri sırasında Vatikan'ın eşcinsellere karşı uyguladığı politika sert bir dille eleştirildi. Bu arada, gösteride eşcinsel evliliğine karşı çıkan Vatikan ve Papa'ya yönelik ilginç pankartlar görüldü. "Vatikan'a hayır, laikliğe evet", "Dünya Vatikan'ın etrafında mı dönecek?" ve "Papa'nın yerine bir eşcinsel gelsin" pankartları dikkat çekti.

Yaklaşık 3 saat süren eylem, olaysız şekilde tamamlandı. Eşcinsel dernekleri yetkilileri, protestolarına devam edeceklerini ifade ettiler.

PAPA'YI PROTESTO EDEN EŞCİNSELLERİN YÜRÜYÜŞÜNDEN KARELER İÇİN TIKLAYIN...

İHA