Türkiye'yi neredeyse Şeytan ülke ilan edecek! Pes dedirten iddia

Mısır'da devlete bağlı El Ahram gazetesinde Türkiye ile ilgili Sina'da DEAŞ'a destekten Akdeniz'de doğalgaz çalmaya, Mısır'ı Nil'in kontrolüyle susuz bırakmaktan Libya'da terör estirmeye kadar bir çok akılalmaz iddia içeren bir yazı kaleme alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.07.2020 23:55 GÜNCELLEME 28.07.2020 00:59 DÜNYA
Türkiye'yi neredeyse Şeytan ülke ilan edecek! Pes dedirten iddia

El Ahram Gazetesi yazarı Ahmed Abdel-Tawwab her fırsatta Türkiye'nin önüne çıkan İsrail güdümündeki darbeci Sisi yönetimine yaranmak için akıl ve mantığın sınırları zorlayan iddialar attı.

 

"UTANMAZLIĞIN BÖYLESİ"

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar hadsiz iddialar içeren yazıyı sosyal medya hesabından "Utanmazlığın böylesi" diyerek şu sözlerle özetledi;

 

Mısır El Ahram'dan:

Türkiye:
- Libya’da yıkım yapıyor.
- Sina yarımadasında teröristleri destekliyor.(Daesh)
- Akdeniz’de doğalgaz çalmaya çalışıyor.
- Etiyopya’da Nil kaynaklarını kontrol altına alarak
Mısır’ı susuz bırakmaya çalışıyor.

---
AYIP BE.
Yuh!

TÜRK ÜRÜNLERİ MISIR PAZARINDA NASIL AYRICALIKLI OLUR!

Türkiye'nin Muhammed Mursi dönemindeki serbest ticaret anlaşmalarıyla Mısır pazarında ayrıcalıklı olduğu hatırlatılan yazıda bunun yerli üretime zarar verdiği ve hala geçerli anlaşmanın ulusal çıkarlara ters olduğu ifade edildi.

TÜRKİYE TEHLİKESİ!

Tawwab, Türkiye'nin bölgede bütün enerjisini Mısır düşmanlığına harcadığını, bir taraftan Libya'da yıkım yaparak Mısır'ın nüfuzunu azalttığını diğer taraftan da Sina yarımadasındaki terörist DEAŞ unsurlarına destek vererek iktidara adeta sabotaj yaptığını iddia etti.

Türkiye'nin ülkeyi doğu ve batıdan saldırı altına aldığını iddia eden Tawwab, bu sayede Akdeniz'deki doğalgazın çalındığını diğer taraftan da Etiyopya ile birlikte Nil akışını kontrol ederek (Büyük Rönesans Barajı) Mısır'ı susuzluğa terk etmeye çalıştığını yazdı.

KAYNAK : Haber7