Avrupa'dan skandal 'Türkiye' çıkışı! Hazımsızlık dillerine vurdu

Lüksemburg Dışişleri Bakanı, Türkiye-AB ilişkilerine yönelik skandal açıklamalarda bulundu. İnsan hakları ihlallerinin arttığını iddia eden bakan, üyelik konusunda Türkiye'nin şansının olmadığını dile getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.07.2020 16:04 GÜNCELLEME 31.07.2020 16:04 DÜNYA
Avrupa'dan skandal 'Türkiye' çıkışı! Hazımsızlık dillerine vurdu

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Die Welt gazetesine verdiği demeçte, Türkiye'ye dair de açıklamalar  yaptı. Bakan değerlendirmesinde, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin yakın gelecekte mümkün olmadığını belirtti. 

 

 

TÜRKİYE'NİN HAMLELERİ HAZIMSIZLIK YAPINCA AB ÜYELİĞİ İLE TEHDİT EDİYORLAR

Türkiye'nin Libya, Suriye ve Akdeniz'deki başarılı hamlelerini hazmedemeyen Avrupa'nın sözcülüğünü yapan Jean Asselborn, AB üyeliği ile Türkiye'ye gözdağı vermeye kalktı. 

 

 

"Türkiye'nin gelecek 15 ile 20 yılda Avrupa Birliği'ne girmesinin hiçbir şekilde mümkün olmadığı kanısındayım" diyen Asselborn, "Türkiye'de ağırlaşan insan hakları ihlalleri, Türkiye'nin olası bir AB üyeliği konusunda düşünmemizi ve hatta aklımızın bir yerinde tutmamızı dahi engelledi" yorumunu yaptı.

Asselborn skandal açıklamalarına devam ederek "demokratik hakların absürt bir şekilde ihlal edildiğini ve bu durumun bitmediğini" söyledi.