Toğrul Allahverdili: Karabağ'ı tamamen azad etmemiz bir ayı bulmaz

Azerbaycan medya kuruluşu İnterpress Medya Yönetim Kurulu Başkanı Toğrul Allahverdili, Ermenistan Azerbaycan çatışmasındaki son durumu anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2020 17:09 GÜNCELLEME 01.10.2020 17:09 DÜNYA
Toğrul Allahverdili: Karabağ'ı tamamen azad etmemiz bir ayı bulmaz

Ermenistan-Azerbaycan çatışmasındaki son durumu anlatan Toğrul Allahverdili "Bütün Azerbaycan gençleri sayın Cumhurbaşkanımızdan savaş emri bekliyor" dedi.

 

Azerbaycan ordusunda kısmen seferberlik ilan edildiğini belirten Allahverdili, "Geçmişte ordumuzun kritik noktalarında görev yapmış subaylar yeniden orduya çağrıldı. Biz tüm Azerbaycan halkı olarak topyekun seferber olduk. Her Türk asker doğar. Hepimiz savaşa hazırız" diye konuştu.

"KARABAĞ'I ALMAMIZ BİR AYI BULMAZ"

 

"Azerbaycan ordusuna Batı'dan müdahaleler başladı. 30 yıldır susan BM, 30 yıldır susan İran, ABD bugün Azerbaycan'ı ateşkese davet ediyor. Batı'dan yapılan hiçbir açıklamayı kabul etmiyoruz. Bu şekilde devam edersek Karabağ'ı bir aydan kısa bir sürede düşman işgalinden temizleyeceğiz."

TERÖRİSTLERE KUCAK AÇTILAR

Toğrul Allahverdili, PKK'lı teröristlere ev sahipliği eden Ermenistan'ın bu girişiminin bölgede yalnızca Azerbaycan için değil, Türkiye ve tüm bölge için tehdit unsuru oluşturacağına değindi: "Bu yalnızca Azerbaycan'a yönelik oluşturulan değil, bölgeyi karıştırmayı amaçlayan bir  terör tehdididir. Ermenistan şu an terör eylemlerinin merkezi haline gelmektedir. Bu bölge için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Ermenistan'da, Karabağ'da 200'den fazla terörist PKK'lı terörist yer alıyor. Bir o kadarının da neredeyse 400 PKK'lının İran'da geçiş için hazırlık yaptığına ilişkin bilgiler var."