Fransa'dan Türkiye ile ilgili skandal yalan! Ermenistan'ı kurtarmak için...

Azerbaycan'ın Ermenistan'ın sivillere yönelik saldırıları sonrası işgal altındaki topraklarını geri almak için başlattığı etkili operasyonlar bazı ülkeleri rahatsız etmeye devam ediyor. Son olarak yine Fransa'dan provokatif bir açıklama geldi. Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Türkiye’nin Dağlık Karabağ’daki silahlı çatışmalara askeri müdahalede bulunduğu yalanını ortaya attı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2020 21:57 GÜNCELLEME 18.10.2020 22:26 DÜNYA
Fransa'dan Türkiye ile ilgili skandal yalan! Ermenistan'ı kurtarmak için...

Fransa Ulusal Meclisi dışişleri komisyonunun oturumunda konuşan Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Azerbaycan'ın haklı operasyonlarını dünya kamuoyunda etkisizleştirmek ve Ermenistan'ı kurtarmak için yaptığı açıklamada "Dağlık Karabağ’daki çatışmadan gelen haber, Türkiye'nin askeri müdahalesi olduğu yönünde. Bu, çatışmanın uluslararasılaştırma tehdidini taşıyor. Biz kendimiz bundan her türlü kaçınmaya çalışıyoruz" gibi hiçbir gerçekliğe dayanmayan skandal ifadeler kullandı. 

 

 

BÜYÜK KAYIPLAR VEREN ERMENİSTAN İÇİN DEVREYE GİRDİ

Fransa’nın Dağlık Karabağ ile ilgili tutumunu defalarca dile getirdiğini söyleyen Le Drian, büyük zaiyatlar veren Ermenistan için çağrıda bulunarak "Fransa, her iki tarafın en kısa zamanda hiçbir ön koşul olmaksızın tüm askeri eylemlere son vermesi ve görüşmelere başlaması gerektiğini savunuyor. Görüşmeler olumlu sonuçlara getirmeli, çok uzun zaman alsa da" diye konuştu.

 

 

Le Drian, "Tarafların ön koşullar sürmesi sonuç elde etmeye izin vermeyecek. Ateşkesin sağlanması ve müzakere masasına oturulması gerekiyor" diye ekledi.

KAYNAK : Haber7