Türkiye füzeleri ateşlemişti! NATO'dan sürpriz S-400 açıklaması

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı ve uluslararası kamuoyunda büyük bir tartışmanın da fitilini alevleyen S-400 savunma sistemi, Sinop'ta yapılan test atışlarıyla ilk kez ateşlenmişti. Hedefleri başarıyla vuran sistemler hakkında NATO'dan açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2020 10:34 GÜNCELLEME 18.10.2020 17:00 DÜNYA
Türkiye füzeleri ateşlemişti! NATO'dan sürpriz S-400 açıklaması

Geçen yıl içinde Türkiye ile ABD arasında tansiyonun yükselmesine sebep olan S-400 hava savunma sisteminin Rusya'dan alınmasıyla ilgili son günlerde sıcak gelişmeler peş peşe yaşanıyor.

 

NATO'DAN BLOOMBERG'E AÇIKLAMA

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'lerin denemelerinin Sinop'ta yapıldığına dair haberlerin ortaya çıkmasının ardından NATO dün e-posta yoluyla bir bilgilendirme açıklaması yaptı.

NATO RAHATSIZLIĞINI DİLE GETİRDİ

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg'in haberinde, NATO'nun bu gelişmeden duyduğu rahatsızlık belirtildi. NATO'nun e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi ile ilgili yaptığı herhangi bir testi talihsizdir. Türkiye’nin diğer müttefiklerle alternatif çözümler bulmak için çalışması önemli" ifadesi kullanıldı.

 

"S-400'LER NATO SİSTEMİNE ENTEGRE EDİLEMEZ"

Yapılan açıklamada, "Bu sistem NATO müttefiklerinin uçak filosu sistemine ciddi bir risk oluşturabilir ve NATO müttefiklerinin ilişkisini etkileyebilir. Bu Türkiye'nin ulusal bir kararı fakat S-400'ler NATO'nun hava ve füze savunma sistemine edilemez" denildi.

KAYNAK : Bloomberg