Araplardan Fransız mallarına boykot

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümetin İslam karşıtlığını açıkça dile getirmesi, Arap coğrafyasının sinirlendirdi. Yaşananlara tepki olarak bazı Arap ülkelerinde Fransız mallarının boykot edilmesi için çağrılar yapıldı. Kuveyt’te esnaf, Fransız mallarını raflarından kaldırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2020 13:59 GÜNCELLEME 23.10.2020 13:59 DÜNYA
Araplardan Fransız mallarına boykot

İslam'a yönelik saldırı dilini kullanmaktan çekinmeyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Paris hükümetine Müslüman ülkelerden tepki geldi. Arap ülkelerinde Fransız mallarının boykot edilmesi için çağrılar yapıldı. Kuveyt’te esnaf, Fransız mallarını raflarından kaldırdı.

 

FRANSIZ MALLARINA BOYKOT ÇAĞRISI

Artan çirkin söylemler sonrasında Arap ülkelerinde, Fransız mallarının boykot edilmesi için çağrılar yapıldı. Müslümanlara yönelik ‘zulme varan’ uygulamalara tepki olarak Fransa menşeli ürünlerin alınmaması ve satılmaması istendi. 

 

RAFLARI BOŞALTTILAR

Kuveyt’te bazı markerlerde çağrılar sonrasında Fransız mallarını topladı. Bununla yetinmeyen Kuveyt esnafı, raflara “Tüm Fransa ürünlerini ikinci bir işarete kadar tüm pazardan kaldırma kararı aldık” ifadelerinin yer aldığı afişler yerleştirdi.