İran: Fahrizade İsrail yapımı silahla öldürüldü

İran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin İsrail yapımı bir silahla öldürüldüğü açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.11.2020 11:34 GÜNCELLEME 30.11.2020 12:58 DÜNYA
İran: Fahrizade İsrail yapımı silahla öldürüldü

Geçtiğimiz hafta İran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden ve Tahran yönetiminin "nükleer babası" olarak bilinen nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin, İsrail yapımı bir silahla öldürüldüğü açıklandı.

 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani suikastin arkasında Tel Aviv yönetiminin olduğunu söylerken, İran medyası ve halkı intikam alınmasını istiyor.

İran'ın nükleer programının arkasındaki isim olarak bilinen bilim insanı Muhsin Fahrizade, bugün düzenlenen cenaze töreniyle defnedildi.

SUİKASTİN SÜRESİ 3 DAKİKA

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na yakın Fars Haber Ajansı, saldırının, herhangi bir insan faktörü olmadan olay yerine yaklaşık 150 metre uzaklıkta park edilen bir kamyonetin arakasına monte edilmiş uzaktan kontrollü makineli tüfekle gerçekleştirildiğini öne sürdü. Ajans, zırhlı araçta olan Fahrizade’nin araçtan indiğinde makineli tüfekle vurulduğunu duyurdu. Saldırının toplam 3 dakika sürdüğü, eylem sonunda kamyonetin infilak ettirildiği aktarıldı. Olayda kullanılan kamyonetin 29 Ekim'de yurt dışına çıktığı belirtildi.

KAYNAK : Haber7