Nijerya'da 43 tarım işçisi, boğazları kesilerek öldürüldü

Nijerya'nın kuzeydoğusunda düzenlenen ve ülkenin devlet başkanının 'akılalmaz' diye tanımladığı saldırıda 43 kişi öldürüldü. Bölgeden gelen haberlere göre saldırıda, Borno eyaletinin başkenti Maiduguri yakınlarındaki pirinç tarlalarında çalışan tarım işçileri bağlanıp, boğazları kesilerek katledildi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2020 02:22 GÜNCELLEME 01.12.2020 02:22 DÜNYA
Nijerya'da 43 tarım işçisi, boğazları kesilerek öldürüldü

Boko Haram ve IŞİD'in Batı Afrika kolunun aktif olduğu bölgede, son aylarda düzenlenen en kanlı saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

 

"ÜLKE BU ANLAMSIZ CİNAYETLERDEN SARSILDI"

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari "Çalışkan çiftçilerimizin Borno eyaletinde teröristler tarafından öldürülmesini kınıyorum. Tüm ülke bu anlamsız cinayetlerden sarsıldı. Düşüncelerim yas tutan ailelerle" dedi. Sözcüsü Garba Shehu'ya göre Buhari ayrıca, "Teröristlerin cinayetleri akılalmaz" diye konuştu.

 

"43 CESET BULDUK, HEPSİ KATLEDİLMİŞTİ"

Saldırıdan kurtulanlara yardımcı olan bir milis, AFP Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "43 ceset bulduk, hepsi katledilmişti, altı kişi de ağır yaralıydı" dedi. Daha sonra başka cesetlerin de bulunduğu bildirilirken, kurbanların sayısı tam olarak bilinmiyor. 15 kadının da kaçırıldığı gelen haberler arasında.