Samvel Babayan: S-300'lerimizi 15 dakikada yok ettiler

İşgalden kurtarılan Dağlık Karabağ'ın sözde Güvenlik Konseyi eski Başkanı Ermeni General Samvel Babayan, bölgede yaşanan çatışmalara ilişkin çok konuşulacak itiraflarda bulundu. Babayan, aralarında bir S-300 sisteminin de bulunduğu silahların, Azerbaycan'ın Türkiye'den aldığı SİHA'lar tarafından imha edilmesinin yalnızca 15 dakika sürdüğünü kaydetti.

ABONE OL
GİRİŞ 15.12.2020 12:49 GÜNCELLEME 16.12.2020 08:12 DÜNYA
Samvel Babayan: S-300'lerimizi 15 dakikada yok ettiler

Dağlık Karabağ'ın eski güvenlik konseyi başkanı Samvel Babayan'ın Dağlık Karabağ savaşı itirafları ise Ermenistan gündemine bomba gibi düştü.

 

"15 DAKİKADA YOK ETTİLER"

Babayan, savaşın başladığı 27 Eylül'de Azerbaycan'ın Ermenistan ordusuna ait hava savunma sistemlerinin yarısını ve topçu mevzilerini yok ettiğini söyledi. Aralarında bir S-300 sisteminin de bulunduğu silahların, Azerbaycan'ın Türkiye'den aldığı SİHA'lar tarafından imha edilmesinin yalnızca 15 dakika sürdüğünü kaydetti.

BUK'LARI AKTİF BİLE EDEMEDİLER

Milliyet'te yer alan haberde Babayan'ın verdiği bilgiye göre, Rus üretimi Tor-M2KM hava savunma sistemleri ise iki hafta içinde devre dışı kaldı. Buk'lar ise Moskova'dan gelecek ekip beklendiği için operasyonel hale gelemedi.