Rusya Hava Kuvvetleri, ilk insansız helikopteri teslim aldı

Rusya'da faaliyet gösteren Rostec'in alt kuruluşu Technodinamika tarafından tasarlanıp üretilen insansız helikopter ile alakalı önemli bir gelişme yaşandı. Çok işlevli insansız helikopterlerin ilk partisi, Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri'ne teslim edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.12.2020 18:15 GÜNCELLEME 28.12.2020 08:41 DÜNYA
Rusya Hava Kuvvetleri, ilk insansız helikopteri teslim aldı

Rostec'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, yeni silahları test etmek amacıyla ''uçan hedef'' olarak kullanılmak üzere inşa edilen Technodinamika üretimi insansız helikopterler; orman yangınlarını izleme, tarımsal faaliyetleri inceleme ve petrol ürünlerinin nakliyesinin takibi gibi keşif görevlerini de gerçekleştirebilecek.

 

2015'DE İMZALAR ATILDI, 2019'DA SERİ ÜRETİME GEÇİLDİ

Technodinamika Genel Müdürü Igor Nasenkov teslimat ile ilgili yaptığı açıklamada, insansız helikopter programı sözleşmesinin 2015'te imzalandığını ve 2019 yılında helikopterlerin seri üretime geçtiğini ifade etti.

İNSANSIZ HELİKOPTERİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Kalkış ağırlığı 300 kg'nın üzerinde olan insansız helikopter, 100 km mesafe katedebiliyor. 2,500 m irtifada faaliyet gösterebilen insansız helikopterin havada kalma süresi 1 saat olarak ifade ediliyor.